𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗮 𝘀𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗿𝗮
𝑺𝒕𝒂𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒄 𝒂𝒍 𝒊𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒕𝒊𝒆𝒊 𝒂 𝒕𝒓𝒆𝒄𝒖𝒕 𝒅𝒆 75%
Proiectul Consiliului Județean Cluj privind edificarea, cu fonduri europene, a noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, din Cluj-Napoca, înaintează în ritm alert.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „𝘚𝘶𝘯𝘵𝘦𝘮 𝘵𝘰𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘢𝘱𝘦 𝘥𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘦𝘭𝘦𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦 𝑠𝘤𝘰𝘭𝘪 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘙𝘰𝘮𝑎𝘯𝘪𝘢. 𝘔𝑎 𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳 𝘤𝑎 𝘭𝘶𝘤𝘳𝑎𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝑖𝘯 𝘨𝘳𝘢𝘧𝘪𝘤 𝑠𝘪 𝘤𝑎 𝘷𝘰𝘮 𝘱𝘶𝘯𝘦 𝘭𝘢 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘰𝘻𝘪𝑡𝘪𝘢 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝑠𝘪 𝘢 𝘤𝘰𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘪𝘥𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤 𝘰 𝑠𝘤𝘰𝘢𝘭𝘢̆ 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝑎, 𝘶𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭 𝘦𝘵𝘢𝘭𝘰𝘯 𝑖𝘯 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶𝘭 𝘦𝘥𝘶𝘤𝘢𝑡𝘪𝘦𝘪 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝑠𝘪 𝘶𝘯 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘭 𝘥𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘪.”
Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 de lei fără TVA, termenul estimat de finalizare fiind luna aprilie a anului 2023.
*
* *
Tronsonul 1 din corpul nou al școlii, cu un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, operațiunile continuând la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare sunt executate în proporție de 95%. Totodată, partea arhitecturală este realizată în procent de 85%, tâmplăriile exterioare sunt montate în totalitate iar cele interioare în proporție de 75%, termosistemul fiind realizat în proporție de 85%, inclusiv fațada ventilată cu plăci HPL.
Tronsonul 2, cu regim de înălțime S+P+3E, în care vor funcționa cele 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare, este materializat în procent de 100% pe partea de structură și subsol. Totodată, partea de zidărie este realizată în totalitate, instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în proporție de 85%, iar cele sanitare au ajuns la 75%.
Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și compus din blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie, este concretizat în proporție de 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în procent de 85%, iar cele sanitare în procent de 75%. Partea arhitecturală este realizată în proporție de 80%, tâmplăriile exterioare sunt montate în procent de 95%, termosistemul este realizat integral, iar fațada ventilată cu plăci HPL în proporție de 90%.