În ultimele trei zile, pompierii au acționat pentru stingerea a 311 incendii înregistrate la nivel național. Dintre acestea, 163 au fost intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi, fond forestier), fiind afectate aproximativ 764 ha de teren.

 

În afara acestor situații, echipajele SMURD au gestionat peste 3.500 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, astfel 3.710 persoane au primit sprijin din partea echipajelor SMURD, iar 47 persoane au fost salvate pe parcursul intervențiilor salvatorilor.

 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 15 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

 

Pe lângă situațiile operative zilnice, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

 

Pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul țării noastre la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat în ultimele 24 de ore 573 de pompieri și 226 mijloace tehnice.

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro