În perioada 29-30 octombrie 2022, la Dej va fi organizată prima ediție a “Memorialului Gică Barbu” – turneu de mini-fotbal destinat bărbaților cu vârsta de peste 35 de ani.
Competiția va avea loc pe terenul sintetic de la Parcul Balnear Toroc Dej. Înscrierile se pot face până luni, 24 octombrie, la numărul de telefon +40757953881 (persoană de contact Horațiu Sătmar). Conform organizatorilor, taxa de participare este de 1000 de lei. O parte din banii strânși vor fi donați către Kassandra, fiica lui Iosif Rotariu (diagnosticată cu osteomielită, o afecțiune gravă care distruge articulațiile), iar cealaltă parte va ajunge la un tânăr de 27 de ani, din satul Măgoaja (comuna Chiuiești), care s-a electrocutat la locul de muncă.
Turneul de mini-fotbal este organizat în memoria lui Gheorghe Barbu. Ca fotbalist, ”Gică” – așa cum îi spuneau apropiații – a evoluat pentru Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț și FC Național București.
Pe lângă Unirea Dej, pe care a antrenat-o în mai multe rânduri, Barbu a mai stat pe banca echipelor Mureșul Deva, ”U” Cluj II, FCM Reșița, ”U” Cluj (inclusiv în Liga 1), Unirea Jucu, CFR Cluj II, Dacia Unirea Brăila și Someșul Dej.