Gabriel Stancu, este singurul instructor tactic Loadmaster din România, iar anul acesta a obținut calificarea în cadrul Centrului de Instruire European Tactical Airlift, în Spania, centru multinațional de pregătire tactică pentru aviația de transport, la care România este membră din anul 2018, alături de alte 12 națiuni europene.
Noua certificare îl recunoaște ca un instructor oficial al centrului de instruire ETAP, atent la detalii și pregătit să predea noțiunile esențiale unor cursanți din mediul multinațional.
Și-a dorit dintotdeauna să zboare, iar încadrarea unei funcţii la Baza 90 Transport Aerian l-a adus mai aproape de visul său. După ce a devenit crew chief (tehnic de aeronavă) pentru C-27J Spartan, au urmat misiuni din ce în ce mai complexe: transport pasageri, tehnică militară, lansări paraşutişti, lansări containere pentru stingerea incendiilor, evacuare medicală, misiuni V.I.P. „Cea mai interesantă misiune pentru mine a fost când am participat la repatrierea unor români din Libia, în 2009. În rest, la ordinea zilei sunt misiunile umanitare, unde ne bucurăm mereu să putem da o mână de ajutor.”, a declarat acesta.
Felicitari, Gabriel! Mult succes în continuare!
Foto: Laurențiu Turoi, arhiva personală/Ministerul Apararii Nationale, Romania