Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit vineri, 9 septembrie 2022, vizita unei delegaţii chineze formate din oficiali și oameni de afaceri din Ningbo, Republica Populară Chineză, condusă de către domnul Yu Haidong, Directorul Departamentului de Afaceri CEEC din cadrul Biroului Municipal de Comerț din Ningbo.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de inițiere a unor noi relaţii şi parteneriate în multiple domenii precum cel agricol, economic şi investiţional și, de asemenea, impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

„𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘰𝘤𝘢𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘤𝘦𝘱𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘤𝘰𝘭𝘢𝘣𝘰𝘳𝘢𝘳𝘪 𝘤𝘶 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦𝘢 𝘤𝘩𝘪𝘯𝘦𝘻𝘢, 𝘴𝘦𝘯𝘴 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘤𝘶𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘶𝘳𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘶 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘰𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘢𝘱𝘭𝘪𝘤𝘢𝘵𝘦, 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘦, 𝘤𝘶 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘯𝘵 𝘱𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘦𝘢 𝘢 𝘷𝘪𝘯𝘶𝘭𝘶𝘪. 𝘗𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘦, 𝘢𝘮 𝘪𝘯𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘩𝘪𝘯𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘦𝘴𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘷𝘪𝘯𝘢 𝘴𝘪 𝘴𝘢-𝘴𝘪 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘦 𝘢𝘧𝘢𝘤𝘦𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și moderatorul întâlnirii de la sediul forului administrativ județean.

În cadrul vizitei, o atenție aparte a fost acordată oportunităților oferite de Parcurile Industriale, administrate de către forul administrativ județean prin intermediul Tetarom S.A. Totodată, vicepreședintele Vákár István a prezentat membrilor delegației chineze activitatea Clusterului AgroTransilvania, cluster care reunește cei mai importanți actori ai sectorului agro-industrial clujean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, producători agricoli, procesatori, bănci și, nu în ultimul rând, mari companii de retail.

La rândul său, domnul Yu Haidong a menționat faptul că pe lângă partea economică delegația chineză este interesată și de componenta educațională și culturală a județului Cluj, inclusiv de programe de schimburi de experiență pentru studenți.

Nu în ultimul rând, oficialii chinezi au adresat conducerii Consiliului Județean invitația de a vizita Ningbo și de a participa, în cursul anului viitor, în luna mai, la un târg internațional destinat bunurilor de larg consum.