„După o scurta vizita la Turda unde am și vizionat o piesa de teatru pentru copii, cu sala plină, mă macină o întrebare: Centrul Cultural Arta nu poate fi folosit pentru a pune în scenă piese de teatru pentru copii și adulți? Sau pentru a rula filme în regim de cinematograf?🤔

Sunt sigura că multi dejeni s-ar bucura și nu ar fugi la Cluj pentru asta. In plus, ar fi un câștig extra și pentru bugetul local….”, este mesajul dejencei Anca Rus, pe grupul de Facebook „Împreună pentru Dej”.

Iată, așadar, dejenii s-ar bucura ca și la Centrul Cultural Arta să existe astfel de posibilități, în special atunci când vremea de afară nu ne permite să avem prea multe activități în aer liber.

Postarea a adunat peste 100 de aprecieri, iar comentariile nu au întârziat să apară:

„Din păcate ne-a luat-o înainte cu toate chiar Gherla să nu vorbim de Cluj, încet ajunge Dejul un sat😬.”

„Daca exista interes orice se poate!”

„Eu nu fac parte din niciun partid politic, dar culturalizarea populației nu ar trebui sa tina cont de asta…ci doar de interesul celor din primărie de la cultură și sport…”

„Ce moștenire lasă Dejul după 30 de ani copiilor noștri o clădire embematica orice sa dăinuie peste ani e fixat pe drumuri nu ca nu ar trebui dar nici asa sa le tot repari de la 0 de câteva ori și alte drumuri din oraș sunt varza”

„De când au transformat Cinematograful Arta în Centru cultural, nu am cunoștință ca acest centru să își merite numele. Cu excepția câtorva spectacole, acolo nu se întâmplă nimic. Pandemia e o scuză pentru prezent, dar mă îndoiesc că pe viitor manifestările culturale vor fi mai numeroase.”

„Adevărat mai bine fugim la cj de cât să stăm in oraș să vizionăm spectacole filme etc și ne mirăm că e cum e .”

Așadar, o dorință aprinsă a dejenilor este ca și în Municipiul Dej să ne putem bucura de piese de teatru, spectacole și filme, în măsura în care sala este deja amenajată și se pot desfășura astfel de activități.