Alin Horia Mânzat este artist liric la Opera Națională din București și regizor de spectacole lirice. În noul număr al revistei ”Ambasador pentru România” vom citi povestea unui talentat artist de operă care încântă de trei decenii generații întregi de spectatori.

 

Născut în Dej, se trage dintr-o familie de intelectuali cu o istorie frumoasă în spate. Unchiul său, protopop, a scris prima monografie a Dejului, iar tatăl său, un intelectual rafinat, era medic pediatru. Și nu orice medic pentru că era cunoscut ca fiind „doctorul tuturor copiilor din Dej”, viața și cariera sa fiind dedicate sută la sută orașului de pe Someș. În memoria tatălui său a înființat o asociație filantropică pe care ai denumit-o „Dr. Horea Mânzat” prin intermediul căreia ajută copii și bătrâni fără nicio posibilitate de a se întreține.

 

Alin Horia Mânzat se află de 30 de ani pe scena Operei Naționale București, unde a debutat în ”Oedipe” de George Enescu.

 

Îl găsim pe picior de plecare, împărțit între diferite proiecte de la Opera Națională București și Asociația SmartArt, Trupa All’s 2 sau Grupul Coral Pnevma. Și îl reținem la vorbă în puținul timp avut la dispoziție.

 

Interviul îl veți regăsi în numărul 5 ”Ambasador pentru România”.

 

 

Sursa: Revista Ambasador pentru România