Foto: iStock

Am ales sa merg la stat, nu la privat

Primele controale le-am facut la o clinica privată in Cluj Napoca, n-am fost multumita. Mi se parea ca sunt tratata cu superficialitate.

Dupa aceasta experienta, la îndemnul unei prietene m-am hotarat sa merg la un control si la “stat”. Si nu-mi pare rau absolut deloc.

Am fost tratata cu mare atentie pe tot parcusul sarcinii. Totul a fost gratis. Mergeam lunar cu biletul de trimitere de la medicul de familie si nu am fost chemată in privat.

A venit si momentul nasterii

De la preluarea la camera de garda pana am ajuns in sala de travaliu, totul a fost la superlativ. Iar pentru personalul medical jos palaria.

Am avut parte de un travaliu scurt si usor

Durerile au inceput de vineri seara, au fost dureri suportabile insa pe parcursul noptii au devenit mai puternice. Sambata dimineata m-am prezentat la camera de garda de unde am fost preluată pentru control. Si… SURPRIZA!!! Intrasem in travaliu si eram dilatata 2->3 cm.

Totul s-a intamplat repede. Era aproximativ ora 11 cand am fost preluată de personalul medical si la ora 15:45 a venit minunea mea pe lume.

In timpul nasterii am primit ajutor fizic, psihologic. Am fost mângâiată pe frunte si încurajată cu vorbe frumoase care mi-au dat putere, putere pentru micuta mea.

Dupa acest travaliu relativ scurt, am nascut o minunatie de fetita de 3920 de grame.

Ce am apreciat si pentru ce sunt recunoscătoare

Nu am fost lasata sa ma chinui. Am fost tratata cu respect, rabdare si caldura. Dupa nastere, am avut parte de atentia întregii echipe medicale, veneau sa intrebe cum ma simt de cateva ori pe zi.

Nota 10 pentru Spitalul Municipal Dej

Personalul secției merita nota 10 cu Felicitari!!! Am ramas placut surprinsa, nu ma asteptam la asemenea tratatament. Nu am intalnit o persoana care sa ma repezeasca sau sa tipe la mine. NICIUNA! A venit in vizita inclusiv seful de sectie.

Am nascut cu medicul de garda, nu era medicul care mi-a urmarit sarcina. Dar medicul meu a venit sa se intereseze de starea mea in următoarea zi. Si nu am dat “plic” nimanui, nici macar o ciocolata nu a fost acceptata.

Aceasta a fost experienta mea 🙂 sper sa încurajeze viitoarele mămici. Toate aceasta s-au intamplat in Spitalul Municipal Dej 🙂

Le recomand viitoarelor mămici sa incerce sa isi păstreze calmul, sa isi păstreze energia pentru momentul nasterii! Dupa ce vine bebe pe lume trece orice durere. Si… sa nu tipe 🤭 se consuma energie. Stiu ca doare, rau… dar durerea e trecatoare.

Dragi mămici, toate sunteti minunate, speciale si puternice!!!

Cu drag,
Iulia M.

Autor – Iulia, o mamica de la Desprecopii  – primita la adresa redactiei desprecopii.com

 

Sursa: www.desprecopii.com