În data de 19.12.2022, la Penitenciarul Spital Dej a avut loc o activitate interinstituțională pricinuită de sărbătoarea Crăciunului. Vocile bărbătești ale persoanelor private de libertate custodiate de locul de deținere, au răsunat la unison cu vocile de copii ale elevilor de la Liceul Tehnologic Special Dej, intonând colinde.

Evenimentul vine ca urmare a Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții semnat anul acesta de doamna Laura Boian, director al Liceului Tehnologic Special Dej și de domnul Comisar de poliție penitenciară Gheorghe Dorin Tripon, directorul Penitenciarului Spital Dej. Acest protocol deschide poarta colaborării dintre cele două instituții, care pot să se ajute reciproc în vederea educării și pregătirii pentru inserție socială atât a elevilor, cât și a persoanelor private de libertate.

Colindele au răsunat la Clubul Unității de deținere, unde copiii coordonați de cadrele didactice Șuteu Marta Cristina, Fatol Florica Lavinia, Boian Cătălin și Ciceo Raul Ionut, au colindat deținuții. Aceștia, la rândul lor le-au răspuns colindului prin grupul coral al unității, coordonat de pr. Andrei Șuteu. La eveniment au participat de asemenea reprezentanți ai tuturor sectoarelor de activitate din penitenciar.

La final, Copii speciali, oaspeții unității, au primit cadouri din partea personalului Penitenciarului Spital Dej și mulțumiri din partea persoanelor private de libertate, toți cei prezenți fiind vizibil emoționați. Sperăm că acest eveniment nu va rămâne singular, și cooperarea dintre cele două instituții să continue mai departe, a transmis comisar de poliție penitenciară Dorin TRIPOND – Director Penitenciarul Spital Dej.