De mai bine de 30 de ani, casa lui Freddie Mercury din Londra a fost neatinsă, un altar pentru legendarul superstar al trupei rock Queen, care a decedat în 1991, la vârsta de 45 de ani.

 

O colecție de 1.500 de obiecte ce i-au aparținut lui Freddie Mercury vor fi scose la licitație. Printre acestea se numără costume și chiar foi de hârtie pe care artistul și-a notat unele versuri, scrie The Guardian.

Acestea vor fi expuse la Sotheby’s din Londra în timpul verii, într-o secvență de galerie special concepută, înainte de a fi vândute în septembrie.

Licitația este de așteptat să aducă peste 6 milioane de lire sterline, iar o parte din încasări vor fi donate în scopuri caritabile.

 

Costumele de scenă ale lui Mercury vor fi vândute, inclusiv catsuit-uri cu paiete, pantofi sclipitori și o coroană modelată după coroana Sfântului Eduard, care va fi purtată de regele Charles la încoronarea sa weekendul viitor, însoțită de o mantie de catifea roșie, din blană falsă și strasuri. Mercury a purtat ținuta pentru interpretarea finală a „God Save the Queen”, care a încheiat ultima performanță live a trupei la Knebworth în 1986.

 

 

Alte articole din colecție includ un mic pieptene argintiu pentru mustață, o pictură din 1880 de James Jacques Tissot a muzei și amantei artistului, Kathleen Newton (estimată la 600.000 de lire sterline), și chitara acustică Martin D-35 din 1975 în carcasa sa originală.

 

 

Sunt incluse, de asemenea, versurile în lucru, scrise de mână ale vedetei pentru „We are the Champions„, cel mai mare imn al formației care a fost cântat de fanii care fluturau brațele la spectacole live, inclusiv mulțimea de 72.000 de persoane de la concertul Live Aid de pe stadionul Wembley în 1985. Versurile pentru Killer Queen, scrise pe o singură foaie de hârtie în 1974, sunt de așteptat să se vândă cu 50.000-70.000 de lire sterline.