Cluj-Napoca: Susținem mișcarea în aer liber și practicarea sportului de către clujenii de toate vârstele. 19 locații au fost dotate cu aparate de fitness și spații de joacă în 2022. Continuăm investițiile în 2023 – 2 licitații deschise pentru aparate de fitness, de joacă și aparate specifice pentru persoanele cu dizabilități, în valoare totală de peste 3,5 milioane euro.
Mișcarea reprezintă cea mai ieftină și eficientă investiție în sănătatea noastră, indiferent de vârstă! Vă invităm la mișcare pentru a avea o viață de calitate la orice vârstă!
Continuăm investițiile publice în susținerea mișcării și a sportului de masă.
Primăria Cluj-Napoca a amenajat în cursul anului trecut 19 amplasamente cu spații pentru fitness în aer liber și locuri de joacă pentru copii, în fiecare cartier al orașului, valoarea investiției fiind de peste 560.000 euro.
Locurile din Cluj-Napoca unde au fost amplasate aparate de fitness în ultimul an:
– Loc de joacă strada Constantin Brâncuși nr.194/strada Alverna
– Loc de joacă strada Grigore Alexandrescu nr.39-41
– Loc de joacă strada Buzău
– Loc de joacă strada Retezat nr.6/strada Mehedinți nr.21-23
– Loc de joacă strada Mehedinți nr.51-53
– Loc de joaca strada Parâng biserică
– Loc de joaca strada Tășnad nr.18-20
– Loc de joaca strada strada Izlazului nr.17-19/strada Mehedinți nr.1-3
– Loc de joaca strada Donath nr.109
– Loc de joaca strada Donath V/ Hațeg 4 /Virgil Onițiu
– Parc Kovari
– Parc Perla
– Aleea Cioplea nr.9
– Grădinița Trenulețul Veseliei – strada Câmpeni nr.3B
– Grădinița Albă ca Zăpada – strada Joliot Frederic Curie nr.2-4
– Grădinița Lumea Copiilor – strada Septimiu Albini nr.91
– Gradinita Floare de Iris – strada Razboieni
– Școala Horea
– Liceul Teoretic Lucian Blaga
În aceste zone au fost instalate: ansambluri cu tobogan și tunel târâtor pentru copii între 2 și 6 ani, tobogane și leagăne pentru copii sub 3 ani, mese cu scaune, socotitoare, complexe de joacă din lemn cu tobogan și acoperiș cu panou fotovoltaic, foișoare cu elemente de cățărare (grupa de vârstă 4-12 ani), căsuțe cu 4 tobogane și jocuri interactive.
Spațiile de fitness sunt dotate cu: aparat fitness pentru musculatura abdomenului și a șoldului, aparat fitness pentru musculatura coapsei, aparat fitness pentru musculatura membrelor inferioare și superioare, aparat fitness pentru musculatura membrelor superioare și a spatelui, aparat tip bicicletă, spalier multifuncțional cu șapte elemente, inele de gimnastică, aparat fitness multifuncțional pentru antrenarea tuturor grupelor de mușchi.
Pentru a crește accesibilitatea, Primăria dotează locurile de joacă cu carusel, leagăne și balansoare duble pentru copiii cu dizabilități.
În acest moment avem două licitații deschise:
– Furnizare aparate și echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități, aparate de joacă pentru copii și aparate de joacă confecționate preponderent din lemn, în valoare de 14.181.000 RON (fără TVA) – termen depunere oferte: 14 aprilie 2023;
– Furnizare aparate și echipamente de fitness pentru exterior în Municipiul Cluj-Napoca, în valoare de 2.997.000 RON (fără TVA) – termen depunere oferte: 30 martie 2023.
După finalizarea procedurilor legale de achiziție, în urma analizei serviciului de specialitate și ținând cont de sesizările și sugestiile clujenilor, noile aparate vor fi montate în locații din toate cartierele orașului.