Cei mici și cei mari sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, două dintre cele mai iubite spectacole pentru copii.

 

Astfel, sâmbătă, 26 martie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Kishercegszemmel”/„Prin ochii Micului Prinț”, în scenariul și regia lui Vadas László și „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian, cu reprezentații programate pentru dumincă, 27 martie, de la orele 11.00 și 12.30. Toate acestea vor marca Ziua Mondială a Teatrului.

 

Ziua Mondială a Teatrului este celebrată în întreaga lume în fiecare an, în data de 27 martie. În cadrul instituției clujene, sărbătoarea va fi marcată sâmbătă, 26 martie, de la ora 11:00, cu spectacolul nonverbal „Prin ochii Micului Prinț”.

 

Proiectul are la bază viziunea lui Antoine de Saint-Exupéry și opera acestuia „Micul Prinț”, o poveste al cărui protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite.
Spectacolul ne poartă prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din noi, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.

 

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Varga Hunor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd.
Spectacolul durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de șase ani.

 

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐜𝐮 𝐢𝐧𝐬𝐞𝐫𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐝𝐞𝐥𝐥’𝐀𝐫𝐭𝐞
Marcarea Zilei Mondiale a Teatrului va continua duminică, 27 martie, de la orele 11.00 și 12.30, cu reprezentații ale spectacolului➡️ „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian.

 

Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

 

Scenariul este semnat de Alex Căprariu, păpușile de Virgil Svințiu, decorurile de Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sîrbu. În distribuție: Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.

 

Spectacolul a avut premiera în 1995 și a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 

𝐎 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐬𝐚𝐩𝐭𝐚𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐜𝐮 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞
Pe parcursul acestei săptămâni, artiștii Teatrului „Puck” au mai susținut spectacole precum „Pălăria buclucașă” (marți, 22 martie, la sediul instituției) sau „Dănilă Prepeleac” (miercuri, 23 martie, la Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, precum și joi, 24 martie, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca).

 

𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

 

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate, spectatorii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca sunt rugați să poarte mască de protecție în sala de spectacole, din grijă pentru ei și cei din jur.