În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, miercuri, 9 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit la Paraclisul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, cu prilejul hramului și a împlinirii a 10 ani de la inaugurarea și sfințirea centrului. În decursul celor zece ani, peste 5.800 de pacienți cu boli cronice progresive, indiferent de etnie, statut social sau confesiune, au primit, în mod gratuit, asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială.
De la ora 9:00, în paraclisul instituției medico-sociale, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre revărsarea harului lui Dumnezeu în inimă, har care generează starea de odihnă și pace a omului.
„Uitându-ne cu evlavie și cu admirație la Sfântul Ierarh Nectarie, ca unul care a fost lucrător al Evangheliei păcii, încercăm și noi să-i călcăm pe urme”, a spus ierarhul.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui, precum și pentru toți pacienții care au trecut la Domnul, printre care și Episcopul Vasile Flueraș, ctitorul așezământului.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit directorului centrului, pr. dr. Bogdan Chiorean, o icoană cu Sfântul Mucenic Hristofor pentru viitorul Centru de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor”.
Pr. dr. Bogdan Chiorean a vorbit despre realizările și împlinirile din cei 10 ani de la inaugurarea și sfințirea centrului, precum și despre proiectele de viitor, printre care se numără extinderea instituției medico-sociale și construirea unui Centru de îngrijiri paliative pediatrice.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3tfBrmL
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa