Coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat Ioana Mihăilă , ministrul Sănătăţii.

 

Ministrul Sănătății a anunţat că de acum încolo, cei vaccinați anti-COVID cu schema completă vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei. Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2 în rândul populaţiei. Măsurile respective au ca scop relansarea campaniei de vaccinare care nu prea mai are succes în România.

 

Potrivit propunerilor, stimulentele pentru vaccinare ar urma să fie diferențiate pe categorii: bonuri de masă pentru pensionari, vouchere de vacanță pentru familiile cu copii și loterii, iar acordarea acestora îi vizează doar pe cei vaccinați cu schema completă.

 

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă.

 

 

 

 

 

 

Autor: Cătălina Săplăcan
Data publicării: 11.08.2021