Foto: GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică 𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨, valabilă până duminică, 05 februarie, ora 20.00.

Fenomenele vizate sunt:

  • viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine.
  • intensificări susținute ale vântului și viscol pe litoral.
  • viscol și ninsori moderate cantitativ la munte.
  • intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.
  • intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

❗❗RECOMANDĂRI❗❗

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.