Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi în estul și în sud-estul României, circulația aerului se va realiza predominant dinspre nord și nord-est spre sud, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea și în nordul, centrul și estul Munteniei, unde rafalele vor fi în general de 45…55 km/h. În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale.

Din seara zilei de miercuri (23 martie), circulația aerului se va realiza predominant dinspre nord-vest – nord spre sud-est – sud.

În intervalul menționat, în zona de interes nu se vor semnala precipitații, exceptând ziua de 25 martie când acestea își vor face apariția pe arii restrânse.

 

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul

Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS):

https://atmosphere.copernicus.eu/charts/cams/carbon-monoxide-forecasts?facets=undefined&time=2022032200,84,2022032512&projection=classical_europe&layer_name=composition_co_totalcolumn