ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTI ÎN MUNICIPIUL DEJ ȘI COMUNELE ARONDATE

În perioada 17-19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică și rutieră.

Acțiunile derulate au vizat prevenirea faptelor care pot tulbura ordinea și liniștea publică, prevenirea faptelor ilicite din segmentul stradal și combaterea evenimentelor rutiere care pot afecta siguranța circulației vehiculelor pe drumurile publice.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 180 de persoane și controlate circa 100 de vehicule.

Abaterile constatate au impus aplicarea a 57 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru încălcarea legislației rutiere, respectiv un număr de 39.

În cadrul precizat mai sus, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu semnificativ:

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 04.30, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Dej, a fost depsitat de către polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Crângului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest conducătorului auto i-a rezultat o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.