Cererile de eliberare a actelor de stare civilă, respectiv certificate de naștere, căsătorie, divorț sau deces se vor putea face și online la Cluj. Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj a fost deja dotată cu echipamentele necesare, astfel că, în scurt timp, clujenii nu vor mai trebui să stea la cozi la ghișee. Primii pași în vederea implementării acestui proiect au fost deja realizați, prin dotarea DJEP Cluj cu echipamentele informatice și perifericele specifice necesare. Ulterior, proiectul va fi extins, la nivelul întregului județ, prin dotarea tuturor celor 81 de oficii de stare civilă cu astfel de echipamente hardware și software. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 185 de milioane de lei, banii fiind asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională.
***
Mare grija de unde va cumparati masini. Un clujean de 27 de ani a fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce conducea o maşină în valoarea de 300.000 de lei, care era declarata furată din Slovacia. Soferul spune ca habar nu avea de acest lucru, dar masina era deja cautata de cateva luni de autoritatile straine. Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.
***
Daca aveti treaba la institutii, trebuie sa o amanati. Astazi si maine nu se lucreaza, inca de vineri bugetarii fiind in minivacanta de Mica Unire. Pentru că 24 ianuarie, care este sărbătoare legală, cade într-o zi de marți, guvernul a decis să fie liberă și ziua de luni, 23 ianuarie, iar aceasta să fie recuperată până la sfîrșitul lunii februarie.
Și elevii stau acasă azi si maine, după doar două săptămâni de școală. Pe langa azi, bugetarii vor avea î ncă doua zile transformate in libere anul acesta. 2 iunie și 14 august 2023 sunt declarate zile libere, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii, a explicat guvernul.
***
Un capac de canal de pe strada Dobrogeanu Gherea pare a fi dusmanul soferilor din Dej. De vineri seara si pana acum a distrus jantele a cel putin doua masini, dar numarul lor poate creste in continuare.
Conform soferilor care au avut ghinionul sa faca cunostinta cu el, capacul este rupt si instabil, iar atunci cand treci cu roata peste el, se intoarce. Aseara, janta unui autoturism a fost ciobita in acel capac, iar la cateva ore distanta, anvelopa unei alte masini s-a taiat in acelasi loc. Pana acum, problema nu a fost rezolvata.
***
Echipa de fotbal Unirea Dej a anunțat primul transfer reușit în 2023: clujeanul Răzvan Matiș (21 ani), ultima dată la Gloria Buzău. Fotbalistul de profil ofensiv este crescut și format la Academia Gheorghe Hagi, fiind campion cu echipele de juniori U19 și U17 ale clubului de la malul mării.  Matiș a evoluat în Liga 1 pentru FC Argeș, Viitorul Constanța și Chindia Târgoviște, iar în Liga 2 a îmbrăcat tricoul echipelor FC Argeș, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și, în acest sezon, Gloria Buzău”.
Clubul de pe Valea Someșului a mai precizat că durata contractului clujeanului în vârstă de 21 de ani se întinde până la finalul sezonului, scrie Dej24.ro.