Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 29 martie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. ❄️ Totuși, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, există posibilitatea formării de polei, astfel că pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 28 martie a.c., s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐇𝐮𝐞𝐝𝐢𝐧. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe 11 drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 250 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
  • Pe drumurile judeţene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐆𝐢𝐥𝐚𝐮, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe cinci drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
  • De asemenea, pe drumurile judeţene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe opt drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
  • Pe drumurile judeţene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐃𝐞𝐣, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 37 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
  • Pe drumurile situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐆𝐡𝐞𝐫𝐥𝐚, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.
La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.