Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 12 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate mai ales în cursul nopții, între -4 și 0 grade Celsius, mai multe drumuri județene au fost afectate de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 📅11 decembrie, s-a acţionat pe un drum județean situat pe raza zonei 📍 Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul unui utilaj. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 10 drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 63,7 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona 📍 Gilău, în cursul zilei de ieri nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă, dar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de cinci tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona 📍 Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe două drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 28 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile situate în zonele 📍 Gherla și 📍 Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.
✅În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.