Iarna pe Transfăgărășan! Vineri dimineața a nins la Bâlea, iar stratul de zăpadă a ajuns la câțiva centimetri. În imaginilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Argeş se poate observa activitatea drumarilor.

Drumarii de la CNAIR intervin permanent pentru a menține circulația deschisă în siguranță, pentru ca cei care tranzitează unul din cele mai frumoase drumuri montane din lume, să poată fi posibil cât mai mult timp.

Mesajul acestora: „Acționăm permanent pentru a menține deschis cât mai mult timp Transfăgărășanul!
🟠Recomandăm participanților la #trafic să nu tranziteze acest drum după lăsarea întunericului, deoarece la această altitudine condițiile meteorologice se schimbă foarte des și rapid și există riscuri suplimentare față de parcurgerea traseului pe timp de zi.
❗Reamintim participanților la trafic că circulația între Piscu Negru si Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) este interzisă pentru toate categoriile de autovehicule în intervalul orar 21:00 – 07:00.
❗De asemenea, recomandăm celor care tranzitează acest drum montan sa aibă autoturismul echipat de #iarnă.
👷Circulați cu atenție și respectați atenționările oficiale.
Dincolo de frumusețea lui, Transfăgărășanul este un drum aflat la altitudine mare, iar #circulația în zonă necesită atenție și responsabilitate.
Nu vă asumați riscuri inutile și nu vă hazardați să circulați pe Transfăgărășan după lăsarea întunericului!”