Claudiu are 21 de ani și, de doi ani, este pompier în Huedin.

Din 2020, când dezbracă costumul de stingere, îl îmbracă pe cel roșu și zilnic luptă contracronometru pentru a salva vieți… De săptămâna trecută, a primit o altă misiune, tot pentru a salva destine.

După o tură obositoare, joi era ziua lui liberă, care se anunța liniștită, până când a primit un telefon de la comandant, prin care a fost anunțat că e nevoie de oameni la vama Siret.

N-a stat deloc pe gânduri, iar în câteva minute, Claudiu era la unitate alături de alți colegi chemați și ei.

Comandantul le-a vorbit despre misiune și le-a spus că nu o să fie ușor, nu se știe cât va dura și cât se va sta departe de casă.

Claudiu a fost printre primii care s-au îmbarcat spre destinația Siret.

Nu a durat mult de când a ajuns la Siret și Claudiu s-a făcut imediat remarcat prin faptul că nu a stat nicio secundă. Ore bune acesta fie a ajutat la căratul bagajelor pe femeile din Ucraina, fie le ținea în brațe copiii.

El este Claudiu, un tânăr de 21 de ani, care are un singur regret: se simte neputincios în fața dramelor acestor oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile.

Ca el sunt toți voluntarii, pompierii, polițiștii de frontieră, polițiștii și jandarmii… români care, în aceste zile, au arătat cine suntem.

Vouă tuturor, FELICITĂRI!

Voi sunteți ROMÂNIA!

 

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne, România