𝐅𝐢𝐥𝐦𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐄𝐦𝐢𝐫𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐫𝐚𝐛𝐞 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐞.

➡️ Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, participă la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional „Sharjah Heritage Days”, dedicat tradițiilor populare și patrimoniului cultural internațional.


🎥 Astfel, mai multe filme documentare etnografice, în care sunt prezentate tradițiile și obiceiurile clujene, realizate în ultima perioadă de CJCPCT Cluj, sunt proiectate în aceste zile în statul Sharjah, Emiratele Arabe Unite.


🇷🇴 Este vorba, printre altele, despre: „Claca de tors, țesut și depănat, la Orman”, „Corindatul Junilor, la Mărișel”, Claca de coasă, la Mărișel” și „Valenţe sacre ale pâinii în tradiţia populară – Prescura”, realizat în localitatea Negreni. Totodată, sunt proiectate fotografii despre satul clujean, despre obiceiuri și tradiții, toate din campaniile de cercetare, realizate în teren de specialiștii instituției.


✅ Totodată, reprezentanții Ansamblului Folcloric Studențesc „Mărțișorul” al Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, alături de instrumentiști din cadrul Orchestrei profesioniste „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, au onoarea să ducă peste hotare cântecele, dansurile, costumele și arta populară românească, iar echipa CJCPCT obiceiurile și tradițiile clujene, prin intermediul filmelor și fotografiilor etnografice.

📌 România are statut de invitat special la acest eveniment deosebit.

 

Sursa: Consiliul Județean Cluj