Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a declarat că studenții vor primi o reducere de 90% la cursele cu trenul, iar vârsta până la care se acordă această reducere va fi majorată la 30 de ani.

Prevederea apare în Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți, pus în consultare publică pe edu.ro.

Prin urmare, studenţii în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi în cadrul universităţilor din România, vor beneficia de o reducere de 90% la transportul cu trenul şi metroul pe tot parcursul anului calendaristic.

Sunt eligibili pentru reducerea de 90% studenţii cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculați la formă de învățământ cu frecvenţă a universităților acreditate.

În cazul studenților cu unul sau ambii părinți decedați, reducerea la transportul cu trenul şi metroul va fi de 100%.

Pentru studenţii români care studiază în cadrul universităţilor din străinătate, costul transportului cu trenul va fi redus cu 50% pe tot parcursul anului calendaristic.

Aşadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau trenul că să ajungă la facultate, studenții cu vârstă până în 30 de ani, înmatriculați la formă de învățământ cu frecvența în universitățile acreditate, vor putea călători plătind mai puțin.