UMF Cluj a finalizat înscrierile pentru anul Universitar 2023 și 2024, iar pentru prima data se confruntă cu o situație ciudată.
75% din LOCURILE DE LA Facultatea de FARMACIE au rămas libere. Mai exact, s-au înscris doar 37 de candidați pe cele 135 locuri scoase la concurs. Nici la Nutriție și Dietetică nu s-au prea dat în vânt candidații , ocupându-se doar 42 de locuri din cele 50. La fel e situația și la Asistență medicală generală, unde pe cele 200 locuri s-au înscris doar 161 de absolvenți.
Toți cei înscriși vor da examenul de admitere în 23 iulie.
⚡⚡⚡
A fost un weekend de sărbatoare în Dej, cu ocazia Zilelor Municipiului Dej.
Aproximativ 10.000 persoane au ajuns în Piața Bobâlna pentru manifestările organizate cu această ocazie și au participat la concertele pregătite de autoritățile locale.
Vineri, pe scenă au urcat Șatra B.E.N.Z, Florin Ristei și Irina Rimes, iar sâmbătă, Rareș, Andia și Alina Eremia. Ziua de dminică a fost dedicată folclorului, la Festivalul SAMVS și Produs de Cluj. În fața dejenilor au evoluat artiști locali de muzică populară, dar și mai celebri, cum ar fi Sava Negrean Brudașcu și Marius Ciprian Pop.
Totul s-a încheiat cu un foc de artificii.
⚡⚡⚡
Autoritățile din județul Cluj au continuat controalele la centrele rezidențiale.
Până în acest moment, au fost verificate 41 de centre, 22 private și 19 de Stat, dintr-un total de 99 aflate în evidență. Și de această dată au fost identificate nereguli, fiind aplicate atât amenzi cât și avertismente. De asemenea, au fost identificate și două centre clandestine, care funcționau în mod ilegal. Unul dintre ele își schimbase locul de funcționare de 2 ori, iar pentru găsirea locului în care se aflau internate persoanele vârstnice a fost cerut ajutorul poliției.
Valoarea celor 75 de amenzi este de 678.300 RON.
⚡⚡⚡
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat „desfăşurarea unei campanii pentru prevenirea cyberbullyingului, menită să crească gradului de siguranţă online a copiilor”.
Activităţile de implementare a campaniei se derulează, la nivel naţional, atât în mediul urban, cât şi rural, de către poliţişti pentru siguranţa şcolară, în unităţile de cazare în care sunt organizate tabere şi excursii, precum şi la evenimente cultural – sportive, spectacole sau alte activităţi organizate în aer liber, informează IGPR, care adaugă că, în cadrul campaniei, sunt organizate şi derulate activităţi interactive, fiind abordate tematici cu privire la formele de cyberbullying, dar şi modalitatea în care acest fenomen poate fi prevenit. La finalizarea activităţii, pentru conturarea unei imagini de ansamblu asupra fenomenului de cyberbullying şi infracţiunii de violarea vieţii private, dar şi asupra modului în care elevii înţeleg/conştientizează consecinţele acestora, fiecare elev completează un chestionar de feedback.
⚡⚡⚡
AJOFM Cluj împreună cu Centrul Regional De Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Cluj organizează cursul de formare Competențe de Comunicare în Limba Română.
Potrivit AJOFM, programul de formare începe astăzi, 17 iulie, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca.
Cursul este gratuit pentru cetățenii ucraineni din evidența AJOFM Cluj.