Un tanar in varsta de 25 de ani si-a pierdut viata ieri in urma unui grav accident rutier care a avut loc pe Calea Motilor din Cluj-Napoca. Acesta se afla la volanul unui BMW, iar din cauza vitezei a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si s-a izbit de un stalp de iluminat. L-a rupt, dar stalpul a strapuns mai apoi autoturismul. Soferul a murit pe loc.
Impactul a fost atat de puternic incat motorul masinii a sarit la cativa metri distanta si a luat foc. Tanarul tocmai iesise dintr-o sala de jocuri de noroc, unde pierduse o suma mare de bani. De nervi, a urcat la volan si a apasat pedala acceleratiei mult prea tare, astfel ca acul vitezometrului, la impact, s-a oprit la 140 km/h. Medicii legisti vor acum sa afle daca acesta consumase si substante interzise, mai ales ca era cunoscut nu doar ca si consmator ci si ca vanzator de stupefiante.
***
De astazi, Lidl România modifică orarul de funcționare al magazinelor din toată țara. Directiva a venit direct din Germania, acolo unde concernul are sediul central, iar motivul este acela de a economisi energie electrica. Daca pana acum, cele mai multe  supermarketuri LIDL din tara inchideau la ora 22, de azi, toate magazinele vor avea același program, după cum urmează:
Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00
Duminică: 08:00 – 19:00
***
Descoperire impresionanta dar si periculoasa int-o padure din judetul Cluj. Doi tineri au gasit o bomba de aviatie grea de peste 100 de kilograme, aflata la doar cativa centimetri sub pamant. Au sunat la 112, iar la fata locului s-au deplasat pirotehnistii ISU Cluj. Bomba descoperita in padurea faget provine din al doilea razboi mondial si era neexplodata. Aceasta va fi distrusă în condiții de maximă siguranță în cadrul unei misiuni specifice. Specialistii amintesc faptul că aceste elemente de muniție sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, recomandă populației să apeleze numărul de urgență 112.
____

Ionatan David din Gherla trece prin momente de grea cumpănă. La doar 33 de ani se confruntă cu o problemă neurologică gravă care necesită operație urgentă pentru că șansele de a avea o viață normală să fie cât mai mari. Încă de mic copil s-a confruntat cu crize de epilepsie care au fost ținute sub control cu ajutorul tratamentului, dar în urma unui accident avut în anul 2014, o porțiune din creier a rămas grav afectată. La ultimul control, i-a fost recomandata o operatie, dar costurile se ridica la 10 000 euro, bani pe care familia lui nu ii are. Cum poate fi ajutat tanarul, gasiti pe site-ul. RADIO FIR>RO.
***
Un adolescent de 15 ani a disparut vineri de la un centru de copii din Cluj-napoca si nu a mai revenit. Petru Cucereanu este cautat acum de politistii din intreg judetul.

Semnalmentele acestuia sunt – înălțime aproximativă -1,65 m, 65 kg, ochi căprui, ten măsliniu, constituție atletică.
La momentul plecării acesta era îmbrăcat cu o geacă de culoare albă, jeans albaștri, cămașă de culoare albă, fiind încălțat cu teniși albi cu negru tip gheată.
Persoanele care pot furniza orice informaţii despreminor sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112! POza disparutului o gasiti pe site-ul RADIOFIR.ro
***
Consiliul Județean Cluj va majora tarifele la Muzeul Memorial „Octavian Goga″ din Ciucea. Taxele și tarifele nu au mai fost actualizate din 2010. Muzeul este o instituţie de cultură, ale cărei cheltuieli de funcţionare şi capital se finanţează din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul local al judeţului Cluj. Consiliul judetean transmite ca Majorarea tarifelor este necesară în vederea oferirii vizitatorilor muzeului unei atmosfere plăcute și primitoare, prin recondiționarea parchetului, refacerea sistemului de iluminat, reamenajarea și reparația clădirilor și a spațiilor destinate activităților cultural-educative și literar-artistice.
Noile tarife vor fi:
Bilet intrare adulți – 10 lei/persoană
Bilet intrare pensionari (redus 50%) – 5 lei/persoană
Bilet intrare preșcolari, elevi, studenți, persoane cu handicap – 2,50 lei
Taxă fotografiere inclusiv cu telefonul mobil – 20 lei/persoană
Taxă filmare (video) – 150 lei/persoană
___

 

Alex Prunean