Tot mai multe infracțiuni depistate de polițiști în trafic.

Ieri, polițiștii din Chiuiești au oprit pentru control un bărbat de 40 de ani din comuna Cășeiu. Deși se afla la volanul unei mașini, polițiștii au aflat că bărbatul nu deținea permis de conducere și că nu se afla la prima faptă de acest gen. Pe numele lui s-a deschis dosar penal și riscă să ajungă chiar la închisoare.

Nu după mult timp, polițiștii dejeni au oprit pe strada Avram Iancu din Dej un tânăr de 25 de ani din Unguraș. Șoferul a fost testat cu aparatul drug test, iar rezultatul a fost pozitiv. Bărbatul a fost dus la spital pentru a i se recolta probe biologice care vor stabili cu exactitate dacă și ce substanțe a consumat.

⚡⚡⚡

Dejenii, persoane fizice și juridice, care își plătesc până în 31 noiembrie integral impozitele și taxele locale pot beneficia de scutire de la plata majorărilor de întârziere și a penalităților.

Pentru a beneficia de scutire contribuabilii persoane fizice și juridice trebuie să depună până în data de 31 noiembrie 2023, o cerere în acest sens la Registratura Primăriei Municipiului Dej și să achite integral sumele datorate bugetului local.

Cererile pot fi pot ridicate de la Casieria Primăriei Municipiului Dej, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00 sau pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Dej .

⚡⚡⚡

Alfabet al culorilor pentru nevazătorii din Cluj.

Platforma educațională ”Bine în Culori”, de învățare a alfabetului tactil al culorilor pentru nevăzători și persoane care văd, a fost lansată, ieri, la Cluj-Napoca, în premieră națională.

Tudor Scripor, inventatorul Alfabetului Scripor, a precizat că noua platformă oferă o serie de oportunități prin intermediul alfabetului tactil al culorilor, care transpune culorile într-un limbaj accesibil nevăzătorilor.

Cel care s-a ocupat de dezvoltarea platformei, a arătat că aceasta este o poartă pentru toată lumea, persoane nevăzătoare sau văzătoare, de a înțelege culorile, făcând legătura între lumea reală și cea digitală cu ajutorul Inteligenței Artificiale .

⚡⚡⚡

Mai mulți înotători din Dej și Gherla ai clubul Cluj Triathlon Team au participat la o competiție de înot la Baia Mare, alături de alți 540 de sportivi din Romania și străinătate. Clubul care activează și la Dej a participat cu 36 de sportivi și s-au întors cu mai multe medalii.

Sportivii Catinean Ianis, Cuc Luca, Marton David, Muresan Aris, și Cosma Patricia au obținut medalii de argint, în timp ce Lazarean Eduard a obținut medalii de bronz.