Un adolescent în vârstă de 17 ani din Dej a fost snopit în bătaie în localitatea Aluniș, iar agresorii, deși recidiviști unii dintre ei, sunt liberi.

Printre cei care l-ar fi bătut pe băiat ar fi și un consilier local din comună, de asemenea cu antecedente penale. În timp ce paramedicii SMURD confirmă rănile victimei, polițiștii au nevoie de timp pentru a se lămuri, deși incidentul a fost în urmă cu patru zile.

Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Aluniș. Adolescentul de 17 ani a fost luat la bătaie de un grup format din peste 10 bărbați, care obișnuiesc să mai facă probleme în comună. Totul ar fi pornit de la faptul că victima ar umbla cu fata din Aluniș, lucru deranjant pentru unii dintre cei implicați în scandal. Adolescentul a fost bătut cu pumnii și picioarele, iar mai apoi târât pe ulițele satului în fața tuturor. Martorii spun că unul dintre agresori a folosit chiar și un topor cu care l-ar fi lovit peste picioare.

Medicii legiști au constatat că tânărul are nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale și, deși a depus plângere, polițiștii nu au luat nicio măsură preventivă.

⚡⚡⚡

Timp de două săptămâni, pietonii care au circulat pe trotuarul de lângă Casa de Pensii Dej s-au aflat în pericol fără să conștietizeze acest lucru.

Acoperișul de tablă de pe clădirea veche s-a desprins, iar o bucată mare de tablă stătea să cadă oricând. Problema a fost semnalată pe grupurile de facebook din oraș în urmă cu două săptămâni și a fost văzută de toată lumea, mai puțin de cei care erau responsabili de rezolvarea problemei.

Clădirea se află în proprietatea Ministerului Muncii și nu este într-o stare prea bună. Pentru că nimeni nu a mișcat un deget pentru a înlătura tabla aflată în pericol să cadă sau nimeni nu a făcut demersuri oficiale către proprietar, un trecător a sunat în cele din urmă la 112.

La fața locului au fost trimiși pompierii din Dej care după o misiune de zeci de minute au înlăturat pericolul.

⚡⚡⚡

Pentru că adeseori e absent, bunul simț a fost reglementat în România prin lege.

Astfel, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care femeile gravide și persoanele însoțite de un copil cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate în mai multe locuri, cum ar fi ghișee, case de marcat, casierii și chiar vor avea locuri de parcare dedicate lor. Mai trebuie ca proiectul să fie promulgat de președinte, iar mai apoi va intra în vigoare.

Cei care nu respectă această măsură vor fi sancționați cu amenzi între 200 și 1000 lei.

⚡⚡⚡

Un motociclist în vârstă de 52 de ani din comuna Mica a ajuns la spital în urma unui accident care a avut loc pe Drumul Județean 172 F.

Bărbatul a fost izbit în plin de o mașină intrată pe contrasens și a fost grav rănit. Niciunul dintre cei doi conducători implicați în accident nu consumasera alcool.

Evenimentul rutier a avut loc pe DJ 172 F în Dâmbu Mare, comuna Mica. Conform polițiștilor, un șofer în vârstă de 47 de ani din Dej se deplasa către Beclean. La un moment dat, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de bărbatul în vârstă de 52 de ani din comuna Mica. În urma impactului, motociclistul a fost proiectat pe asfalt și a suferit multiple răni. A fost transportat la Spitalul Municipal Dej, iar mai apoi a fost transferat la Cluj-Napoca.

Polițiștii spun că ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ.