Un an și trei luni va sta la închisoare un tânăr de 27 de ani pentru că a distribuit în mediul online imagini indecente cu fosta lui iubită.

Totul s-a întâmplat după ce aceștia s-au despărțit, iar enervat de acest lucru, bărbatul a început să o hărțuiască. I-a trimis mesaje în repetate rânduri prin care a și amenințat-o, iar ulterior, s-a logat pe contul ei de facebook și a încărcat un filmuleț în care întrețineau relații sexuale atunci când formau un cuplu.

Până la mijlocul acestui an, ar fi scăpat cel mult cu o amendă pentru o astfel de faptă. Din luna iunie însă, legea s-a schimbat, astfel că publicarea, distribuirea sau chiar trimiterea în privat a unor imagini nud, fără acordul persoanei respective, se pedepsește cu închisoarea, de la 6 luni sau 3 ani.

În acest mod, România s-a alaturat țărilor care au incriminat tipul acesta de răzbunare , printre care Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Australia și Japonia.

⚡⚡⚡

Unirea Dej va rămâne fără antrenorul care a dus-o spre groapă.

Surse RADIO FIR au declarat că e doar o chestiune de zile sau chiar de ore până când Dacian Nastai va fi demis. Acesta a fost chemat deja de primar să dea explicații pentru rezultatele dezastruoase din acest sezon, care nu doar au dus echipa pe locul 18, dar au îndepărtat și suporterii de stadion. În cele 9 etape de când echipa e antrenată de Dacian Nastai, Unirea a reușit să acumuleze doar 7 puncte, având 2 victorii, un egal și șase înfrângeri. Rezultatele dezastruoase dar și atitudinea antrenorului au îndepărtat de echipă galeria Brigada Someșană, prezentă până acum la fiecare meci pentru încurajări.

”Dacă ne vreți alături de voi, / Aduceți-l pe Dragoș înapoi!!!”, au transmis cei de la Brigada Someșeană, cerând ca Dragoș Militaru să se întoarcă la Dej.

Și Gabriel Magdas, președintele executiv al Unirii Dej ar fi anunțat că pleacă, dar încă nimic nu este oficial.

⚡⚡⚡

Șeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că românii care vor lucra peste 25 de ani ar putea să beneficieze de un bonus.

Astfel, la formula de recalculare a pensiilor prezentă, se mai pot adauga acele puncte de fidelitate, pentru cei care lucrează mai mult decât stagiul mediu de cotizare.

Aceasta este şi o cerinţă pe care Romania a avut-o la Comisia Europeană pentru a stimula prelungirea în activitate şi a cotiza mai mult decât stagiul stabilit de lege.

Varianta prezentată e valabilă pentru aproximativ toate cele cinci milioane de dosare de pensie aflate în plată care sunt acum în sistemul public.

Cea mai cunoscută formulă care este luată în considerare pentru recalcularea pensiilor din noua lege este şi cea după care se pot face calculele pentru românii pensionari care au grupe de muncă.

Astfel, românii care au pensii pe grupe de muncă vor beneficia de aceeaşi formulă pentru calculul pensiei ca şi ceilalţi pensionari. Persoanele care vor recalcularea pensiei vor depune o cerere și câteva acte, la Casa de pensii. Trebuie să aibă stagiu de cotizare de cel puțin 12 luni.