Un incendiu violent a făcut ieri pagube uriașe la hotelul Black Tulip din oraș.

Flăcările au cuprins inițial acoperișul imobilului, dar mai apoi s-au extins extrem de rapid la mansardă și alte 2 etaje. La fața locului au fost trimiși zeci de pompieri de la Dej, Cluj-Napoca, Turda dar și din județul Bistrița-Năsăud. Aceaștia s-au luptat cu flăcările ore întregi și au acționat pe toate căile, atât de la sol cât și de la înălțime, de pe două autoscări. În momentul izbuncirii incendiului, în hotel se aflau 15 angajați și un turist. Cu toții au reușit să iasă teferi, iar nicio persoană nu a fost rănită.

După o misiune extrem de dificilă, au reușit să lichideze incendiul, dar pagubele sunt uriașe. Câte 1000 mp din acoperiș, mansarda și un etaj au fost distruse aproape în totalitate.

Încă nu a fost stabilită cu exactitate cauza incendiului, dar indiciile arată că totul ar fi pornit de la o scânteie produsă de flexul unor muncitori care lucrau la acoperiș.

⚡⚡⚡

Statul majorează taxele pentru jocurile de noroc şi introduce reguli mai dure.

Principala prevedere rămâne faptul că, pentru a activa pe piața jocurilor de noroc, companiile trebuie să aibă un sediu permanent cu acest profil în România, astfel încât impozitul pe profit să rămână în țară, indiferent daca activeaza doar online.

De asemenea, panourile publicitare pentru jocuri de noroc vor avea dimensiuni maxime de 35 de metri pătrați, iar în exteriorul sălilor de jocuri e interzisă afișarea de valori ca premii, cum ar fi mașini, pentru ademenirea jucătorilor. Una din cele mai mari creșteri va fi aplicată în privința garanțiilor pentru riscul de neplată și variază în funcție de venituri, calculate ca diferența între încasări și valoarea premiilor acordate.

Până acum garanția era de 100.000 de euro pe tip de activitate.

În 2024, pentru activitatea de pariuri online, firmele vor trebui să aibă o garanție între 500.000 de euro – 2 milioane de euro, în funcție de cifra de afaceri. Din 2025 va fi o taxă fixă de 2 milioane de euro, indiferent de venituri.

În plus, consumul de alcool în sălile de jocuri va fi interzis.

⚡⚡⚡

Guvernul prelungeşte, până la finalul anului, plafonarea tarifelor RCA, pentru a evita creșterea tarifelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Actuala plafonare urma să expire pe 10 octombrie, dar măsura a fost prelungită până în 31 decembrie.

Se estimează că pentru aproximativ 800 000 de mașini polițele RCA ar expira în decembrie, lucru care ar fi dus la o mărire extrem de substanțială a tarifelor, datorită cererii extrem de mare.