Marele actor Florin Piersic a fost transferat aseară de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Bals din București. Transferul a fost făcut cu o aeronavă SMURD, relocată din Budapesta, de unde participa la un exercițiu NATO.

În ziua de Paște, Florin Piersic a fost operat la Cluj pentru a-i fi extras stimulatorul cardiac, deoarece infecția de la picior i s-a extins și în zona acelui dispozitiv medical.

Din fericire, spun surse medicale, actorul este bine acum, se recuperează, dar la cererea familiei a fost efectuat transferul. La Institutul Inimii din Cluj a ajuns în urmă cu exact o săptămână, după alte două săptămâni  în care a stat internat la Spitalul Militar. Și acolo a suferit o intervenție chirurgicală în zona unei proteze pe care o are montată la genunchi. Florin Piersic are 88 de ani.


Românii trăiesc cu 8 ani mai puțin decât elvețienii, spaniolii, și locuitorii statului Liechtenstein. Asta spune datele Eurostat.

La noi, speranța de viață este de 76 de ani și jumătate. Vorbim însă de o medie, pentru că în țara noastră femeile trăiesc cam cu 7 ani mai mult decât bărbații. Femeile au o speranță de viață de 80 de ani și jumătate, în timp ce la bărbați vorbim de mai puțin de 73 de ani.

Parte din explicație este că se duc mai des la medic, mănâncă mai sănătos, și fumează și beau mai puțin. Însă, deși au o viață mai lungă, femeile se luptă mai mult timp cu bolile decât bărbații.

Datele Eurostat arată că în Europa, doar Letonii și bulgarii trăiesc mai puțin decât noi.


Se mai face un pas la adoptarea legislației fugarilor. Proiectul care îi obligă pe aceștia să plătească cheltuielile cu aducerea în țară așteaptă votul decisiv în Camera Deputaților.

Numai anul trecut, statul a plătit 10 milioane de lei pentru recuperarea un politicieni și oameni de afaceri care cu fugit din România pentru a scăpa de pedeapsă, scrie avocatnet.ro. Statul vrea ca toate cheltuielile cu transportul fugarilor în țară după ce vor fi prinși, să fie plătite chiar de cei care încearcă să se sustragă executării pedepsei.


Elevii s-au întors astăzi la școală, după vacanța de primăvară. Este ultimul modul de studiu, care ține până pe 21 iunie, când începe vacanța de vară. Pentru unii elevi, urmează o perioadă grea.

Pe 13 mai, începe evaluarea națională la clasa a 2-a. Apoi, din 21 mai, vor fi testați cei din clasa a 4-a. O săptămână mai târziu, dau test elevii de-a 6-a.

Luna iunie vine cu examene pentru cei din anii terminali.

Bacalaureatul începe în 17 iunie, cu probele orale, iar evaluarea națională începe pe 25 iunie.