Apariție neașteptată aseară la Dej. Locatarii blocurilor de pe strada Păcii au văzut un urs care încerca să sară gardul unității militare. În cele din urmă, animalul a reușit să rupă gardul din beton și a fugit pe câmpul din apropiere.

Oamenii de la blocurile respective spun că ursul a fugit pe câmp spre pădurea Gării.

Autoritățile au fost anunțate de incident și au transmis un mesaj de avertizare RO-ALERT. Echipaje de la Poliție, Poliția Locală și Jandarmerie au fost trimise la fața locului, dar animalul dispăruse. Acesta a fost văzut de oameni și între blocurile de pe Dealul Florilor, iar mai apoi a fost localizat în zona străzii Alecu Russo.

Ursul urma să fie tranchilizat, dar până la sosirea celui care urma să facă acest lucru, a reușit să își piardă urma prin parcul mare și a fugit către Viile Dejului. Nu se știe cum a ajuns ursul în zona Dejului, dar autoritățile îi îndeamnă pe oameni să păstreze distanța atunci când îl vor mai vedea.


Ieri în jurul orei 14, la mai bine de un an de la semnarea contractului cu constructorul Turc, a fost săpată prima lopată de pământ la metroul din Cluj,  în comuna Florești.

Vorbim întâi de o organizare de șantier pentru că săpatul propriu zis nu poate începe încă, având în vedere că uriașa și complexa cârtiță care ar trebui să foreze tunelurile încă nici nu a ajuns în Europa și durează câteva luni până când va fi asamblată, după ce ajunge.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 13 miliarde de lei si primele 7 stații ar trebui sa fie gata in 2026. Unii sunt optimiști, dar alții sunt pesimiști că se va întâmpla acest lucru. Recent, ministrul investițiilor Europene a declarat că metroul din Cluj e cel mai întârziat proiect finanțat prin PNRR, comparându-l cu metroul spre Otopeni, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 30%. În total, linia din Cluj va avea 21 km, 19 stații și un depou. În anul 2031, anul de punere în funcțiune al metroului, va avea 164.000 de călători pe zi, ceea ce înseamnă mai puțin cu 29.000 de mașini în oraș, încă din primul moment de funcționare a metroului.


26 de secții de votare vor fi amenajate în Dej la alegerile locale din 9 iunie, iar 24 dintre ele vor avea aceeași locație, ca la alegerile precedente. Pentru două secții a fost schimbată locația, astfel ca dejenii vor vota atât într-un restaurant cât și într-o biserică.

Mai exact, Secția de votare care funcționa în incinta Vasrom, pentru alegerile din 9 iunie va avea ca locație Casa Căspriac, iar Secția de votare care funcționa în incinta Școlii din Pintic, pentru alegerile din 9 iunie va avea ca locație Parohia Greco- Catolică din Pintic . Informații suplimentare pot fi gasite pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, www.primariadej.ro, secțiunea Administrație, Primaria Dej, Alegeri 2024