Astăzi incepe cea de-a noua editie a festivalului Electric Castle, o editie mai mare ca oricand.Tot astazi s-a deschse poarta campingului oficial unde sunt cazati 15000 de tineri, la cort, rulota, igluuri. Organizatorii fac apel la cei care vin la festival sa lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun puse la dispozitie. Din Cluj-Napoca pleaca continu autobuze din zona Iulius Mall si ii duc pe petrecareti pana la intrarea in festival. De asemenea, din gara mica pleaca trenuri speciale Electric Castle din ora in ora, pana in gara jucu, de unde pasagerii sunt luati de autocare si dusi la intrarea in festival. 38 de trenuri ale cfrr-uri, indiferent de rang, vor opri aceste zile si in gara bontida, gara aflata la aproximativ 1 km distanta de domeniile banfy. Astazi va răsuna  muzica de pe doar 7 scene din cele 12 ale festivalului, dar de maine, totul va functiona la capacitate maxima.

A fost un weekend plin pentru politistii din Dej. Mai multi soferi opriti in trafic au fost depistati cu alcoolemie, uriasa in unele cazuri, dar au fost si conducatori auto la care testarea cu aparatul DrugTest a iesit pozitiva. De asemenea, tot in weekend, mai multi conducatori auto care tocmai iesisera din parcarea de la Parcul Balnear Toroc, testati fiind cu etilotestul, au avut rezultate pozitive.  Primul oprit de politisti a fost un sofer de 60 de ani, care conducea prin Codor cu o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Dupamasa, in jurul orei 16, in Piața 16 Februarie din municipiu politistii au depistat un bărbat de 59 de ani aflat la volan cu o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, în cursul serii, polițiștii Biroului Rutier Dej au depistat un tânăr de 20 de ani, căruia testarea cu aparatul drug test i-a indicat prezența substanțelor interzise. În toate cazurile se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

183 de amenzi în valoare de peste 1,7 milioane de lei au fost date de inspectorii clujeni de la Protecția Consumatorilor în urma controalelor făcute în centrele de îngrijire a vârstnicilor din regiunea Nord-Vest.
În 80 de centre s-a oprit temporar prestarea serviciilor, iar rezidenții din 4 centre au fost relocați. Cele mai multe nereguli gasite au fost in blocul alimentar, unde produsele alimentare erau tinute in conditii improrpii, unele nu aveau eticheta, iar vitrinele frigorifice, pentru depozitarea produselor și preparatelor erau insalubre, cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai. Au fost oprite de la comercializare produse alimentare in valoare de 22000 lei si a fost oprita temporar prestarea de servicii pt 80 de unitati.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național de titularizare. Procentul de 55% al notelor peste 7 (șapte) obținute de către candidații din judet situeaza Clujul pe primele locuri la nivel national. 13 candidați au obținut nota 10), 394 candidați (31,60%) au obținut note cuprinse între 5,00-7,00, iar 694 candidați (55,65%) au obținut note între 7,00 și 9,99.

Deși lucrările sunt aproape finalizate pe un lot al Autostrăzii Transilvania care ar fi putut fi deschis luna viitoare, inaugurarea se amână pentru la toamnă, scrie Asociația Pro Infrastructură.
Este vorba despre lotul Suplacu de Barcău – Nușfalău in lungime de 13 km.
Constructorul turc mai are doar câteva mici zone unde trebuie așternut stratul de uzură și făcute finisajele. Nu va putea fi folosita oricum , pentru ca cei de la CNAIR au intarziat cu amenajarea unui sens giratoriu provizoriu pentru descarcarea traficului de pe acel tronson. Astfel, in loc sa se adauge 13,55 km noi de autostrada, romania ramane in acest an tot cu 995 km.
Lotul se continuă spre Cluj-Napoca cu lotul Nușfalău – Poarta Sălajului (lotul Meseș) cu licitație suspendată, iar spre vama Borș 2, lotul cu viaductul Suplacu de Barcău este în analiză oferte. În 2024 ar putea să fie deschis și lotul de 12 km, Zimbor – Poarta Sălajului, construit de UMB.