Catalogul clasic, de hârtie, dispare, anul acesta școlar, din peste 60 de școli din județul Cluj, unde se va folosi doar catalogul electronic.

În acest an școlar sunt 1.156 de școli în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic în locul celui clasic, pe hârtie, cu 400 mai multe față de anul trecut. În Dej, trei unități de învățământ au renunțat la catalogul clasic: Colegiul național Andrei Mureșanu, Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian și Școala Gimnazială nr. 1.

Nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private.

⚡️⚡️⚡️

Au început lucrările la un nou lot de pe drumul Bistriței.

Este vorba despre DJ 172A, limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează realizarea Drumului Bistriței.

Operațiunile se desfășoară pe tronsonul în lungime de aproape 6,5 km cuprins între kilometrul 33+000 și kilometrul 39+452. Înaintea începerii asfaltării au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier, pe toată lungimea sectorului de drum, prin derularea de operațiuni pregătitoare și premergătoare asfaltării în două straturi, respectiv binder și strat de uzură.

⚡️⚡️⚡️

Pompier de la ISU Cluj, premiat la cel mai mare concurs de urgență din Europa.

România a participat la Festivalul de Salvare UKRO, care a reunit 12 echipe de salvatori din Regatul Unit și din întreaga lume, cu opt salvatori, printre care și un pompier din cadrul ISU Cluj.

Concursul s-a desfășurat în Marea Britanie, și a presupus mai multe probe intense care au solicitat adaptabilitate rapidă și rezolvare eficientă în condiții de maximă securitate.

Echipa reprezentativă a României a obținut locul 4️. Lotul reprezentativ al României a avut în componență 8 salvatori din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, ISU Botosani, ISU Brasov, ISU Cluj, ISU Mureș și ISU Timiș.

Din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a participat plutonier major Raul Oltean, de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca.

⚡️⚡️⚡️

Un restaurant în construcții aflat la ieșirea din Jucu către Răscruci a fost cuprins de flăcări aseară.

La fața locului au fost trimise șapte autospeciale de stins incendii, două autoscări și un echipaj SMURD. La intervenție participă pompieri de la Cluj-Napoca și Dej, dar din fericire incendiul nu avea amploarea anunțată inițial la 112.

Conform ISU Cluj, nu au fost anunțate persoane rănite, iar focul s-a manifestat doar la o fațadă laterală a imobilului.