O tânără judecătoare din Gherla a fost găsită ieri fără suflare în propriul apartament.

Femeia în vârsta de 32 ani nu a ajuns la ședințele de judecată, iar colegii ei s-au impacientat. Pentru că nu au putut-o contacta, au anunțat autoritățile, care au mers la ușa apartamentului ei. Pompierii voluntari au reușit să pătrundă în interior și au găsit-o pe tânară fără suflare.

Din primele date, nu există urme de violență pe corpul acesteia, dar cadavrul a fost transportat la IML Cluj pentru necropsie.

⚡️⚡️⚡️

PSD și PNL ar putea avea candidați comuni la alegerile din 2024.

Se poartă discuții la nivelul conducerii celor două partide, fără a se fi stabilit ceva concret până acum. Presa centrală citează surse politice conform cărora colaborarea dintre cele două mari partide se va numi “Blocul democratic” și va avea rolul de a “lupta” împreună la alegerile de anul viitor împotriva partidelor de opoziție, în special împotriva AUR, care a avut o ascendiune neprevăzută în ultima perioadă.

Conform acelorași surse, “alianța” dintre PSD și PNL își dorește să obțină la alegerile locale șefia a 90% dintre consiliile județene din țară. De asemenea, tot cu candidat comun la alegerile locale, PSD și PNL vor să câștige 80% din primăriile marilor orașe. Încă nu s-au stabilit sau discutat criteriile după care va fi ales candidatul care să reprezinte cele două partide.

În 2024 vor avea loc alegerile europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare.

⚡️⚡️⚡️

Sătenii din Mănășturel beneficiază din această toamnă de o capelă mortuară care îndeplinește toate standardele, după ce administrația locală a finalizat investiția începută în anul 2021. Lucrările s-au întins pe o perioadă de 2 ani și au costat aproximativ 120 000 euro.

Investiția a constat în construirea unei capele mortuare care conține o sală de frig, grupuri sanitare, sala pentru ceremonia de înmormântare cu 40 de locuri pe scaune și alte câteva zeci de locuri în picioare. De asemenea, a fost construită și o parcare în fața acesteia și a fost amenajată zona exterioară, astfel încât să existe o legătură ușoară între capelă și cimitirul satului.

Înainte de construirea capelei, cei trecuți la cele veșnice erau depuși la capela din Cuzdrioara sau erau ținuți de familii acasă până în ziua înmormântării, lucru care nu mai este agreat de normele actuale.

Capela poate fi folosită de toate familiile din satul Mănășturel, indiferent de confesiunea religioasă, iar taxa este una decentă, astfel încât să acopere costurile de funcționare: 175 lei pe toate cele 3 zile de priveghere.

⚡️⚡️⚡️

Dacă îți dorești să faci parte din familia dragonilor transilvani și sâ îți desfășori activitatea la Batalionul 811 Infanterie “Dej” al Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, trebuie să ști că se fac angajări.

Începând cu data de 15 septembrie 2023, are loc selecția organizată pentru posturile de soldat gradat profesionist ( 3 infanterie, 18 auto) la sediul unității militare din Dej str. Pandurilor nr.1

Dacă însă îți dorești să faci parte din Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, ești așteptat începând cu aceeași dată la unul dintre cele trei puncte de recrutare din Bistrița:
– sediul Brigăzii 81 Mecanizată strada Grănicerilor nr. 2

Batalionului 812 Infanterie str. Avram Iancu nr.1, tel. fix: 0263214688; mobil: 0743141919, de luni, joi și vineri, între orele 08.00-16.00, marți și miercuri între orele 08.00-18.00;
– sediul Batalionului 405 Sprijin Logistic str. Grănicerilor nr.3, tel.

⚡️⚡️⚡️

Rotary Club Dej se alatură proiectului Rotary Inima Mea – Promenada inimilor dedicată Săptămânii Mondiale a Inimii, ce va avea loc în 28 septembrie, ora 18:00, în zona Balta pe Dealul Florilor Dej.

Proiectul îşi propune să încurajeze cetățenii oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă” spun organizatorii.

⚡️⚡️⚡️

Primăria Municipiului Dej participă și în acest an la Ziua Curățeniei Naționale , proiect ” Let’s Do It, Romania!”, care va avea loc în data de 16 septembrie.

Acțiunea se va desfășura cu începere de la ora 08:30, iar pe parcursul ei se va interveni pentru ecologizare în mai multe zone.

Toți cei care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi sâmbătă, 16 septembrie, ora 8:30, în faţa Primăriei Municipiului Dej, pentru a primi mănuşi şi saci în vederea colectării deşeurilor, urmând apoi deplasarea spre fiecare zonă.

„Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia în anul 2008. În România, în cele nouă ediții desfășurate începând cu anul 2010, au fost mobilizați peste 2.200.000 de voluntari, dintre care mai mult de 900.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 500 de companii și a 1900 de primării, au fost strânse peste 23.500 de tone de deșeuri.