Trei persoane au ajuns la spital în urma unui grav accident rutier care a avut loc ieri în Câțcău. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și un autotren.
Accidentul a avut loc în jurul orei 14:40. În urma apelului la 112, prin care s-a anunțat un eveniment rutier cu trei persoane incarcerate, la fața locului au fost trimise două autospeciale ISU cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean, dar și elicopterul SMURD de la Jibou.
Odată ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că în autoturism erau încarcerate o femeie și o minoră. Pe de altă parte, participanții la trafic au scos din autoturism un bărbat. Imediat, echipajele de urgenta au început operațiunile de descarcerare și au extras victimele. Femeia, aflată în stare gravă și inconștientă, a fost stabilizată în ambulanța SMURD și predată ulterior echipajului de la elicopter, pentru transportul la spital.
Totodată, la spital a fost transportată și minora, care prezenta un traumatism la membrul inferior. La spital a fost transportat și bărbatul, acesta prezentând un traumatism cranian. De vină pentru accident, spun polițiștii, ar fi șoferul camionului care nu a păstrat distanța regulamentară.
⚡⚡⚡
Cateva zeci de persoane, părinți și copii cu nevoi speciale, au protestat ieri în fața Inspectoratului Școlar Județean Cluj.
Aceștia cer înființarea unei școli speciale în zona Turda, pentru a nu mai fi nevoiți să îi aducă pe cei mici până la Cluj-Napoca. Soluția dată de Inspectorat a fost încadrarea în învățământul de masă, dar nu toți sunt pregătiți pentru așa ceva.
Până în iunie, elevii cu nevoi speciale aveau la dispoziție două clase într-un liceu din Turda, extensie a unei școli speciale din Cluj, dar clădirea nu mai îndeplinea condițiile așa că s-a renunțat la ele.
Noua lege a educației încurajează integrarea elevilor cu nevoi spciale în învățământul de masă și chiar prevede o suplimentare cu 75% a costului standard pe fiecare elev integrat, dar în mod obligatoriu școala trebuie să dispună de resursă umană și bază materială corespunzătoare, inclusiv de cadre didactice de sprijin și itinerante. Lucru care se întâmplă prea puțin în școlile din România.
⚡⚡⚡
Pe 4 noiembrie, cele mai iubite trupe ale anilor `90 și 2000 vor urca pe scena BT Arena din Cluj-Napoca pentru a șaptea ediție a We Love Retro, cel mai mare eveniment dedicat muzicii retro, din România.
Primele 2.000 de bilete vor avea prețuri promoționale care pornesc de la 139 lei.
Majoritatea artiștilor urcă în premieră pe scena evenimentului: belgianul Danzel sau Sonique, artista care a luat cu asalt topurile anilor 2000” vor fi pentru prima dată la We Love Retro. Voltaj și Fly Project, trupe emblematice ale muzicii românești, vor fi de asemenea pentru prima dată pe scena de la We Love Retro. Lor li se alătură Sweet Kiss, care promit un show memorabil pe versurile pieselor “Alin Alin” sau “ Floare Albă, Floare Neagră”, completați perfect de băieții ai căror ochi nu i-a uitat, cu siguranță, nimeni: L.A.
BILETELE sunt disponibile pe www.weloveretro.ro și pe Entertix.ro, cu prețuri pornind de la 139 lei + taxă de ticketing pentru primele 2.000 de bilete.
⚡⚡⚡
A început construirea drumului expres care leagă autostrada Transilvania de DN1, în localitatea Tureni din Cluj.
Astfel, șoferii care vin pe autostrada dinspre Turda și vor să ajungă la Dej, nu mai trebuie să intre în Cluj-Napoca, ci pot alege direct DN1 și centura Vâlcele Apahida.
Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire la începutul lunii august, iar constructorul a intrat în șantier în urmă cu aproximativ două săptămâni.
Constructorul are la dispoziție 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.
Drumul Expres are o lungime de aproximativ 5 kilometri. Acesta include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.
Vizualizari: