A urcat la volan rupt de beat și a ajuns în arest. Este pățania unui șofer de 53 de ani din Geaca. În jurul orei 3 noaptea, acesta conducea o autoutilitară pe DJ 10C, dar a pierdut controlul asupra direcției de mers. A lovit un cap de pod și mai apoi a intrat în coliziune cu o altă mașină, parcată în afara părții carosabile. În urma impactului a rezultat rănirea a două persoane, de 36 și 42 de ani, care se aflau în mașina parcată.

Bărbatul de 53 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată alcoolemia de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia polițiștii au emis ordonanța de reținere  pentru 24 de ore.


Taxele judiciare de timbru în cazuri de partaj și divorț vor scădea.

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Se va reduce la jumătate nivelul taxelor judiciare de timbru în cazul partajului propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a partajului și în cazul bunurilor supuse partajului, al creanțelor pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii, născute din starea de proprietate comună.

Acţiunile şi cererile introduse la instanţele judecătoreşti se taxează în funcție de valoarea bunurilor, prin aplicarea unui procent cuprins între 1% și 8%.

Dacă cererile în materia partajului judiciar prevăzute mai sus se formulează în cadrul aceleiași acțiuni, aceasta se taxează cu o singură taxă, calculată la valoarea cea mai mare.


Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat prima platformă de știință cu participarea cetățenilor din România. Platforma reunește proiectele de cercetare și activitățile care implică cetățenii în procesul de cercetare și are rolul de a stimula implicarea cetățenilor în proiectele universității și în inițiative proprii, ajutați de cercetători.

Conform UBB, Prin implicarea directă a cetățenilor, cercetările devin mai accesibile și mai relevante pentru comunitatea locală, reflectând mai bine nevoile și preocupările acesteia.

Această abordare colaborativă poate, de asemenea, să contribuie la dezvoltarea de soluții inovatoare și durabile la nivel local, promovând în același timp educația și conștientizarea comunității”, declară inițiatorii proiectului.


Primăria Municipiului Dej organizează vineri, 31 mai, un eveniment dedicat copiilor, care se va desfășura în Zona de Agrement ,, Baltă” între orele 17:00-20:00.

Evenimentul va debuta cu un colaj de dansuri ,,Dansul Florilor” și ,,Jobenul Magic” oferit de Școala Gimnazială ,, Mihai Eminescu”, urmate de sceneta de teatru ,, Albă ca Zăpada” interpretată de trupa de teatru ,, Vistrian Roman” a Centrului Cultural ,,Arta” Dej și un moment de dans modern susținut de trupa ,, Happy Dance Romania”.

Activitățile vor continua cu un spectacol inedit, oferit de Showlandia, intitulat ,, Călătorie în lumea desenelor”, urmat de parada personajelor de poveste, ateliere de pictură pe fată, baloane și alte surprize.

Cei mici se vor putea bucura și de toboganele gonflabile care vor crea alături de personaje îndrăgite, bună dispoziție și o atmosferă de sărbătoare.