Sfârșit tragic pentru o psiholoagă de 50 de ani din Cluj. Femeia ar fi fost ucisă chiar de fiul său, un tânăr de 22 de ani, în casa în care locuiau. Apropiații spun că băiatul avea grave probleme de comportament și chiar tulburări psihice, dar femeia a preferat să încerce să îl trateze singură acasă în loc să îl interneze în spital. Ieri noapte, băiatul a bătut-o pe femeie cu un corp dur până a lăsat-o fără suflare apoi s-a culcat. Câțiva muncitori care făceau în casă lucrări de amenajare au găsit ieri cadavrul femeii, iar într-o altă încăpere se afla băiatul, care în acel moment a fugit din casă pe geam. A fost prins de polițiști și dus la audieri. În urmă cu două săptămâni, femeia chemase poliția pentru că fiul ei a fost agresiv, dar a refuzat să accepte un ordin de protecție emis de oamenii legii.


Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a solicitat Comisiei Europene să deschidă o investigație oficială asupra TikTok pentru că a permis campania politică a lui Călin Georgescu, în ciuda propriilor standarde, a anunțat vicepreședintele instituției Valentin Alexandru Jucan.

Reprezentantul CNA a adăugat că aceste acțiuni ale rețelei chineze de socializare au ridicat „suspiciuni de manipulare a opiniei publice printr-o utilizare inadecvată a platformei. Un raport realizat de Expert Forum arata ca independentul Calin Georgescu a înregistrat o creștere semnificativă în preferințele electorale, de la 2% la 22% iar această evoluție a fost atribuită în mare parte unei campanii desfășurate pe TikTok, bazată pe „coordonarea unor conturi care au promovat activ conținut electoral, fără marcaje adecvate” și  „amplificarea artificială a mesajelor prin algoritmi.


Sunt ecouri și în Parlamentul European dupa victoria în primul tur a ultranaționalistului și pro-rusului Călin Georgescu, care a declanșat unde de șoc cu privire la traiectoria politică a țării UE și NATO.

Sunt multe îngrijorări care se concentrază pe modul în care o campanie TikTok a reușit să scoată din obscuritate un candidat necunoscut, notează Politico. Reprezentanții Parlamentului European au făcut apel ca CEO-ul TIKTOK să meargă în forul european și să vorbească despre modul în care TIKTOK a respectat Legea serviciilor digitale și regulamentul european pentru conținutul online.

În conferința de ieri a Parlamentului European s-a mai arătat că România este un semnal de alarmă: radicalizarea și dezinformarea pot avea loc în toată Europa cu consecințe dăunătoare”, am încheiat citatul.