S-a activat planul roșu de intervenție ieri în județul Cluj, după ce mai mulți muncitori ai unei fabrici din Câmpia Turzii s-au intoxicat cu o soluție la locul de muncă. 13 persoane au primit îngrijiri medicale și, din fericire, în cele din urmă nu a fost nevoie de transport la spital.

S-a întâmplat în jurul orei 13, când la 112 a fost efectuat un apel de la o fabrică de mobilă, prin care echipajele de urgență erau anunțate că mai multe angajate acuză stări de rău. Pentru că numărul posibilelor victime depășea efectivele ambulanței din zona Turda-Câmpia Turzii, la nivelul județului s-a activat planul roșu de intervenție, astfel că au fost trimise autosanitare și din alte orașe. Nimeni nu a mai intrat în fabrică până când hala a fost extrem de bine aerisită, pentru că totul a provenit de la o substanță de curățare a mobilei înainte de ambalare.

Substanța cu care lucrau muncitorii e folosită pentru curățirea adezivilor de pe diferite unelte sau suprafețe, dar utilizată corect, nu ar trebui să fie toxică. Inspectorii de muncă, aflați deja în fabrică, vor să afle acum dacă angajații aveau echipament de protecție corespunzător.


A început înscrierea la școli și grădinițe. Inspectoratul Școlar Județean Cluj a afișat ieri circumscripțiile școlare, precum și numărul claselor pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ preuniversitar.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare.

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Până pe 14 mai are loc Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor; 14 – 17 mai 2024, Procesarea de către Comisia națională de înscriere a cererilor-tip, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.


O polițistă din Gherla, fostă corespondentă RADIO FIR, a fost desemnată ”Polițistul Anului 2023”.

Cu ocazia Zilei Poliției României a fost marcată avansarea în gradul profesional următor a polițiștilor din cadrul Inspectoratului. Inspector de poliție TOMOIAG ALEXANDRA din cadrul POLIȚIEI MUNICIPIULUI GHERLA – Secția 7 Politie Rurală a fost desemnată Polițistul Anului 2023.

POLIȚIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA a fost desemnată Structura Operativă a anului 2023

SERVICIUL CAZIER JUDICIAR ȘI EVIDENȚE OPERATIVE a fost desemnat Structura Suport a Anului 2023.

Pentru meritele deosebite și prestigiul adus instituției, agentul șef adjunct de poliție Gelu TIMIȘ, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost premiat de conducerea inspectoratului.

În aceeași notă a fost premiată echipa luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a câștigat locul I la una dintre probele Concursului ”Cupa Structurilor Speciale de Intervenție” desfășurat la Oarba de Mureș, ediția 2023.