Două vagoane ale trenului InterRegio Galați – Cluj-Napoca au luat foc aseară în județul Bistrița-Năsăud. Pasagerii din tren au fost evacuați, iar circulația feroviară a fost afectată, pentru că flăcările au distrus și firele de electricitate. Din fericire, nimeni nu a ajuns la spital.

Conform celor de la ISU Bistrița-Năsăud,  în tren se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport. Conform CFR, focul a afectat inclusiv firul de contact, astfel că circulația a fost dată peste cap.

Până la eliberarea căii ferate, garniturile care aparțin CFR Călători au fost dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact iar 2 trenuri private, fiind fomate din automotoare, au circulat în condiții normale.


45 de saloane de coafură și înfrumusțare din judeţul Cluj au fost controlate de inspectorii de muncă. Aceștia au organizat o acțiune de identificare a cazurilor de muncă nedeclarată.

În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de 29.000 de lei la 5 angajatori.

Cea mai mare amendă, respectiv 20.000 de lei, a fost primită de un angajator care a primit la muncă o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, lucrând doar la negru.

Alți patru angajatori au fost amendați cu sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei pentru neorganizarea evidenței orelor lucrate.

Reprezentanții ITM Cluj spun că munca nedeclarată sau la negru este un fenomen extrem de nociv, pentru că persoana respectivă este lipsită de protecție socială, nu va avea pensie sau șomaj, nu are asigurare de sănătate, iar angajatorul îi va da banii doar atunci când și dacă va dori.


Incident pe aeroportul din Cluj. Cursa Wizz Air care trebuia să plece, ieri, de pe Aeroportul ”Avram Iancu”  la ora  14:20 a înregistrat o întârziere de aproape o oră și jumătate după ce aeronava ar fi lovit niște păsări în timp ce era pe pista de decolare.

Incidentul s-a intamplat in timpul proceduri dede decolare, iar pe la jumătatea pistei pilotul a decis sa amane decolarea, spun pasagerii.

Avionul a fost verificat mai apoi din punct de vedere tehnic si a decolat in cele urma cu o ora si jumatate intarziere.


Astăzi se împlinesc 165 de ani de la Mica Unire sau Unirea Principatelor Române. Pe 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Țara Românească, iar domnitor al ambelor principate era ales Alexandru Ioan Cuza. În cei 7 ani de domnie, a reușit să pună bazele României moderne. A creat primul guvern sub conducerea lui Mihail Kogălniceanu. A fost conceput Codul Civil și Codul Penal, s-a dat legea învățământului primar obligatoriu și au fost înființate și primele universități din țară, cea de la Iași – care îi poartă numele – și Universitatea București.