Peste 2.000 de oameni au participat ieri la deschiderea oficială a parcului “Pădurea Bungăr”. Întreaga zi a fost plină de evenimente care să scoată în evdență facilitățile noului parc, de la terenuri de fotbal, amfiteatru, terenuri de tenis, piste de biciclete sau alei de promenadă.
După ce oamenilor prezenți le-a fost prezentat parcul, au putut asista la un concert Direcția 5.
Lucrările la noul parc au costat 2,8 milioane euro, însă în urma investiției, pădurea degradată și-a schimbat total fața, fiind transformată într-una urbană, fiind cel ma frumos loc de recreere din Dej.
Un tânăr de 23 de ani din Iclod s-a crezut la curse atunci când a circulat între Cluj-Napoca și Dej. Fără să țină cont de faptul că se afla în interiorul localității, a apăsat pedala de accelerație până când mașina a ajuns la o viteză de 194 km/h.
Ghinionul lui, dar norocul altor participanți la trafic, a fost că polițiștii se aflau cu radarul pe sectorul respectiv de drum și l-au lăsat pieton timp de 4 luni. A primit și o amendă, în valoare de 3.300 lei.
Situație revoltătoare în comuna Cășeiu, localitatea Rugășești. Lucrările care ar fi trebuit să îi ducă cu un pas mai aproape de civilizație, au lăsat mai multi locuitori aproape izolați și blocați dincolo de o „barieră” de noroi. Muncitorii care au lucrat la introducerea canalizării, și care aveau obligația de a readuce drumul la starea inițială, l-au lăsat impracticabil și plin de tranșee, astfel că la gospodăriile de pe strada respectivă se mai poate ajunge doar pe jos și doar încălțat cu cizme de cauciuc.
Iar teama cea mare a oamenilor s-a adeverit aseară, când un locuitor de pe stradă a avut nevoie de intervenția ambulanței. Autosanitara nu a putut ajunge până la pacient, șoferul fiind nevoit să lase mașina la colț de stradă, iar medicii și-au continuat drumul până la bolnav pe jos, prin noroi, câteva sute de metri. De această dată au avut noroc că nu a fost vorba despre o afecțiune foarte gravă, iar pacientul s-a putut deplasa până la ambulanță, pentru că în caz contrar, nu ar fi avut cum să îl transporte la autosanitară.
În cazul unui incendiu, spun oamenii, nu există nicio șansă ca pompierii să ajungă cu autospecialele cu apă pe stradă, pentru că ar rămâne împotmoliți.
Neatenția l-a costat pe un bărbat de 72 de ani din Gherla. Aflat la volanul unui autoturism, a avut alte preocupări, moment în care a părăsit șoseaua. S-a oprit cu mașina într-un capăt de podeț, iar impactul a fost destul de violent.
În urma apelului la 112, la fața locului au fost trimiși pompierii dar și paramedicii SMURD. Aceștia i-au acordat șoferului primul ajutor, după care l-au transportat la spital.
Polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ. Le-a povestit agenților că a fost vorba despre un scurt moment de neatenție, în care făcea altceva și nu a fost atent la drum.
Vizualizari: