Sapte persoane au fost retinute in urma a 25 de perchizitii domiciliare ce au avut loc in judetul Cluj, inclusiv in Dej, la persoane suspecte de trafic de drgorui. Conform procurorilor DIICOT, in ultimul an, inculpatii inculpații au intermediat si comercializat direct cantități de substanțe psihoactive și droguri de mare risc, cu sume cuprinse între 70 și 100 lei pentru un plic. În urma celor 25 de percheziții au fost identificate și ridicate 10000 de pastile de droguri, sume în lei și valută în echivalentul a aproximativ 113.000 euro .
O parte din droguri au fost ascunse în spații greu accesibile, prin poduri de cladiri inalte, unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări.
*
Un politist din Dej aflat la volanul unei autospeciale de politie a fost implicat ieri intr-un accident rutier in localitatea Sieu-Magherus din Bistrita-Nasaud. Agentul a acrosat cu masina un minor in varsta de 12 ani care s-ar fi angajat in traversarea strazii in zona unei treceri pentru pietoni. În urma accidentului, pietonul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar in cursul serii a fost transferat la Cluj. A suferit multiple fracturi.
Conform IPJ Bistrita, conducătorul auto, un bărbat de 22 de ani, din Dej, a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul.
Din primele date, politistul se afla in misiune.
*
Primăria Municipiului Dej informează persoanele care și-au depus dosare pentru ajutoare de încălzire, combustibili solizi și/sau petrolieri, pentru sezonul rece 2023-2024, că plata acestor ajutoare, se va face la casieria Primăriei Municipiului Dej, astazi pana la ora 15 si in 27 decembrie între orele 09:00- 15:00.
*
Mai multe zone din țară vor avea parte de ninsori și viscol până în Ajun de Crăciun. Meteorologii au emis ieri o serie de coduri meteo prin care anunță că în următoarele zile vom avea vânt puternic și ninsori.
De astazi de la prânz și până duminică dimineață la ora 10 va fi cod galben de vânt în toată țara. La munte va fi cod portocaliu și va ninge viscolit. De la noapte, în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Și e posibil să apară ninsori și în Moldova, Crișana și în Banat, spun meteorologii.