Peste 100.000 de profesori intră luni în grevă, în urma eșecului negocierilor dintre Sindicate și Guvern, au anunțat ieri după amiază liderii de sindicate la Palatul Victoria.

Sindicaliștii vor salarii mai mari și o corelare a veniturilor cu rata inflației. Pe 22 mai, Federația Sindicatelor din Învățământ (FSLI) a anunțat grevă generală.

Sindicalistii au transmis ca nu si-au dorit greva, dar Guvernul nu si-a respectat obligatia de a gasi solutii rapide, asa cum a promis.

Greva generală va fi pe termen nelimitat, iar profesorii spun că vor putea chiar boicota examenele naționale.

⚡⚡⚡

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Dej au efectuat 3 perechezișii pe raza municipiului, la persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. Oamenii legii au identificat 2 tineri de 20 și 22 de ani bănuiți de furtul mai multor aparate electrice, cauzând astfel un prejudiciu evaluat la 6.000 de lei.

Fapta ar fi fost comisă la data de 27/28 aprilie a.c., prin pătrunderea în garajul unui imobil din municipiul Dej. Printre bunurile sustrase se numără aparate de sudat și tăiat, flexuri și diferite truse cu unelte.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiști au identificat și ridicat o parte din bunurile sustrase, fiind astfel recuperat până în prezent circa 50 % din prejudiciul înregistrat.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat si ulterior arestati pt 30 zile.

⚡⚡⚡

Drumul Apusenilor, lung de doar 25 km, dintre Cluj și Bihor a fost finalizat. Este vorba despre modernizarea DJ108K, iar în cadrul proiectului au fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero.

Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și au fost amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale. De asemenea, au fost montați 10,6 km de parapete metalice. Totul a costat 132 milioane lei, iar banii au provenit de la Consiliul Județean.

⚡⚡⚡

Pe 25 mai va avea loc la Cluj-Napoca un concert caritabil pentru persoanele care suferă de epilepsie. Printre invitați se numără o orchestra din care fac parte medici și violonistul Alexandru Tomescu.

Prin simpla achiziționare a unui bilet la concertul caritabil puteți aduce speranță și sprijin pentru persoanele cu epilepsie din România. Este o oportunitate unică de a face o diferență în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Conform organizatorilor, va fi un eveniment în care medicina și muzica se unesc într-o simfonie a generozității și compasiunii. Puteți cumpara bilete de pe entertix.ro.

Concertul are loc de la ora 18:30 în sala Auditorium Maximum.