Moment important în comuna Mica. Ieri au început lucrările la proiectul privind realizarea rețelei de canalizare.

Valoarea investiției este cea mai mare de până acum din comună, peste 6 milioane de Euro. Finanțarea este asigurată prin programul național „Anghel Saligny”.

Inițial, la rețeaua de canalizare vor fi racordate localitățile Mica, Mănăstirea și Nireș, dar mai apoi, în cadrul unui proiect diferit, vor fi cuprinse și celelalte localități.


Polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, sprijiniți de jandarmi au acționat în perioada 12-14 aprilie, context în care au fost legitimate 193 de persoane și controlate în trafic 139 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, 78 dintre ele pentru încălcarea legislației rutiere.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au desfășurat activități pe raza de competență pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea faptelor antisociale.

Pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului, polițiștii au efectuat aproximativ 100 de testări cu aparatul etilotest. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, majoritatea dintre ele reprezentând încălcări ale normelor rutiere.

Au fost reținute 6 permise de conducere și constatate două infracțiuni la regimul rutier. Doi bărbați care circulau pe DN1C între Cluj și Dej au fost găsiți conducând drogați.


Clujeanul Simone Tempestini a devenit primul pilot român din istorie care a câștigat o etapă din Campionatul European de Raliuri după ce s-a impus, în acest weekend, în Raliul Ungariei, prima etapă a sezonului 2024 din competiția continentală.

De 8 ori de campion național absolut, Tempestini a avut un parcurs impecabil în Ungaria la bordul modelului Škoda Fabia RS Rally2, cu Sergiu Itu în dreapta sa, scrie Sport.ro. Pilotul de la Napoca Rally Academy a câștigat două dintre cele 13 probe speciale, iar în alte șase a fost pe podium, iar la finalul celor aproape 190 de kilometri a fost cronometrat cu aproape 17 secunde mai rapid decât ocupantul locului al doilea, reprezentantul frantei.