Te-ai săturat să-ți faci loc în zona centrală printre mașini parcate haotic, pe interzis, fără ca autoritățile să facă ceva? Trebuie să mai ai răbdare, pentru că Primăria nu are de gând să rezolve situația prea curând.
Cel puțin asta ne-a transmis primarul Morar Costan, care întrebat despre parcările neregulamentare din Piața Bobâlna ne-a declarat că se vor lua măsuri abia după aplicarea marcajelor în zonă și reglementarea orelor în care mașinile pot opri pentru aprovizionarea magazinelor. Dar acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de luna martie. Nici polițiștii de la rutieră nu par prea pasionați de sancționarea șoferilor care parchează în zonele aflate sub incidența semnelor de oprire interzisă. Ieri, de exemplu, în Piața Bobâlna, printre alte mașini oprite în loc interzis, unde într-adevar în trecut erau parcări, dar care au fost desființate, se afla și o mașină de poliție. Vă reamintim, parcările din Piața Bobâlna au fost desființate pe ambele părți în urma reamenajării centrului, iar singurele locuri de parcare rămase sunt cele din fața Centrului cultural ARTA.
Ca alternativă, șoferii au parcările din subteranul Pieței Agroalimentare sau cele de pe str. Nicolae Titulescu, dar ambele sunt goale, deși se află la maximum 5 minute de mers pe jos de centrul orașului.
⚡⚡⚡
E anchetă la școala de agenți de poliție din Cluj după ce pe internet au apărut mai multe fotografii cu viermi în mâncarea servită elevilor.
Conform celor care le-au publicat, nu ar fi pentru prima dată când sunt nereguli cu hrana viitorilor polițiști. Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști la Cluj-Napoca pentru verificarea aspectelor semnalate.
Reprezentanții școlii spun însă că nimic nu este adevărat și că e imposibil ca viermii respectivi să fi apărut în mâncare. Scandalul vine la doar câteva săptămâni după ce academia de poliție a fost închisă tot din cauza neregulilor cu hrana elevilor.
⚡⚡⚡
13 ani, atât i-a luat statului român să finalizeze cei 15 kilometri de autostradă lipsă din Autostrada Transilvania (între Chețani și Câmpia Turzii), astfel încât șoferii să poată circula fără întrerupere de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș.
Acum însă, tot statul vrea să demonstreze că încheie lucrările cu 8 luni înainte de termen și “aplauzele” de final sunt date chiar de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, ce au vizitat astăzi șantierul.
În 2015 ar fi trebuit să putem circula pe lotul aflat în continuarea celui dintre Cluj și Turda inaugurat în 2007 de Bechtel. Numai că firma românescă ce a câștigat în 2014 licitația a abandonat șantierul după ce a ajuns la un stadiu de 34%, iar mai apoi au fost blocaje după blocaje. În cele din urmă, după ce șantierul a stat abandonat, anul trecut a fost preluat de austriecii de la Strabag, care au termen până în august 2024 să finalizeze lotul, dar și-au propus să facă o demonstrație: să încheie totul înainte cu 8 luni, lucru care pare că le-a reușit.
Lotul urmează să fie deschis până la finalul acestei luni.