Vlad Obu și alți trei bărbați, alături de care a constituit un grup infracțional organizat pentru a face bani de pe urma fetelor pe care le obligau să facă videochat, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia au fost duși încă de marți seara la DIICOT CLUJ pentru a fi audiați, iar în cursul nopții au primit ordonanța de reținere. Ieri au fost duși în fața judecătorilor de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a decis ca toți cei 4 să își petreacă următoarele 30 de zile în arest.

În urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, suma de 20.000 de lei, precum și mai multe înscrisuri de interes pentru cauză. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

Cei patru inculpați sunt acuzați că în ultimii doi ani au sedus cel puțin 7 fete, prin metoda loverboy, pe care mai apoi le obligau să practice videochat și să realizeze filme pentru diverse site-uri dedicate adulților, iar toți banii erau încasați de ei. Una dintre victime era din Cluj-Napoca, astfel că ancheta este coordonată de DIICOT CLUJ.

⚡⚡⚡

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Cămărașu, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă de către Tribunalul Cluj, a fost împușcat astăzi de polițiști.

Acesta era anchetat pentru trafic de minori și tâlhărie, dar în momentul în care polițiștii l-au găsit pe un câmp și l-au somat să se oprească, a continuat să fugă. Au fost trase două focuri de avertisment, iar mai apoi a fost împușcat în picioare.

Bărbatul era cercetat într-un dosar de trafic de minori, după ce în 2020 și 2021 ar fi racolat o minoră de 14 ani pe care o ducea să practice prostituția în diferite parcări din județul Cluj. Mai mult decât atât, spun polițiștii, acesta întreținea relații sexuale cu minora respectivă încă de când fata avea 13 ani. În urmă cu 2 săptămâni, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă, dar acesta a fost de negăsit.

Astăzi, bărbatul a fost depistat pe un teren viran din localitatea Cămărașu, fiind somat să se oprească din deplasare. Întrucât acesta nu ar fi respectat indicațiile și ar fi încercat să se sustragă, s-a efectuat uz de armă, prin focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior în direcția bărbatului, fiind rănit în zona membrelor inferioare. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat în stare de conștiență la spital.