Țara vrea ostași, dar nu prea găsește. Baza 4 Logistică ,,TRANSILVANIA” Dej, recrutează candidați pentru mai multe posturi de soldat/gradat profesionist din cadrul unității. Termenul limită de înscriere este 1 martie.

Cei care vor să devina militari trebuie să aibă între 18 și 45 de ani, iar ca studii, sunt suficiente 10 clase. În plus, nu e necesară experiența militară iar instrucția va avea loc în cadrul unității de la Dej. Doritorii pot depune dosarul la sediul de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 1.

La nivel național, armata a scos la concurs 5.000 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.


Incident bizar, dar nu rar la penitenciarul Gherla. O femeie care a mers să viziteze un deținut a încercat să introducă în celulă patru telefoane mobile. Acestea au fost ascunse sub placa de bază a unui televizor pe care femeia urma să îl ofere deținutului. În acest fel, a crezut că telefoanele nu vor fi observate de scanerul cu raze x. Vigilența agentului a fost însă maximă, astfel că a desfăcut televizorul respectiv și a găsit terminalele mobile.

Conducerea Penitenciarului Gherla a sesizat Poliția în legătură cu acest caz.


Astăzi, profesorii și angajații din învățământ primesc primele salarii majorate de la 1 ianuarie. La sfârșitul lunii trecute, aplicația de salarizare pentru angajații din Educație a fost actualizată cu noile majorări salariale.

Cele mai mari creșteri sunt pentru funcțiile administrative, atât în mediul academic (19% pentru rectori) cât și în cel preuniversitar (26-28% pentru inspectori și aproape 30% pentru directorii de școli).

O analiză Edupedu.ro a arătat cum salariile profesorilor sunt în urma economiei: salariile din școli au crescut, în medie, cu 230% din 2010 și până în 2024, într-o economie unde salariile medii și minime au crescut cu 312%, respectiv 450% în aceeași perioadă.