Astăzi este prima zi în care contribuabilii din Dej, persoane fizice și juridice, pot plăti impozitele și taxele locale aferente anului 2024 precum și restanțele din anii precedenți.

Contribuabilii au două scadențe de plată: 31 martie și 30 septembrie. Conform legislației în vigoare, pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale la clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31 martie, se acordă o bonificație în procent de 10%, atât în cazul persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

Taxele și impozitele locale pot fi achitate la casieria Primăriei, atât cash cât și cu cardul, pe site-ul primăriei Dej, pe ghiseul.ro sau prin aplicația mobilă Municipiul-Dej, servicii electronice, care poate fi descărcată din appstore sau google play.


O româncă din Sălișca a fost ucisă în Italia, alături de o vecină. Maria Rus a fost găsită carbonizată în casa pe care o deținea familia în Italia, iar într-o locuință din vecinătate a fost găsită decedata, într-o baltă de sânge, o alta femeie, tot româncă. Anchetatorii italieni încearcă acum să deslușească moartea celor două, iar conform ultimelor date, un român de 23 de ani a fost reținut în acest caz.

Inițial au fost duși la audieri doi suspecți, însă aseară anchetatorii l-au reținut în custodie doar pe cel în vârstă de 23 de ani, vecin cu cele două femei moarte. Se pare că el ar fi și cel care a sunat la 112 să anunțe că și-a găsit vecinele fără suflare. Comunitatea românească din Italia le-a fost de mare folos anchetatorilor italieni, care au reușit în timp scurt să afle legăturile pe care cele două victime le aveau cu acest tânăr. Presa italiană scrie că suspectul a refuzat să răspundă la întrebările polițiștilor.

Maria Rus este din Sălișca și plecase în Italia în urmă cu mai bine de două decenii. Și fiicele ei sunt plecate din țară, iar una dintre ele locuiește la câțiva kilometri de locul în care a fost ucisă mama ei. Soțul Mariei s-a întors în țară de curând și urmau să divorțeze din cauza neînțelegerilor pe care le aveau.


Lotul echipei de fotbal Unirea Dej s-a reunit vineri, în vederea începerii pregătirii de iarnă. La primul antrenament din acest an, în lot nu a venit niciun jucător nou, conform contului oficial de comunicare al clubului sportiv. La prima ședință de pregătire de pe Stadionul Municipal Dej, condusă de antrenorul Dragoș Militaru și staff-ul său s-au antrenat

  • PORTARI: Rareș POP, Eusebiu URIAN;
  • FUNDAȘI: Daniel POP, Mihai KEREKI, Alexandru ȘUTEU, Denis ROȘ, Darius ȘUTEU;
  • MIJLOCAȘI: Adrian POP, Victor STANCOVICI, Vlad STANCOVICI, Aurelian CIUCIULETE, Marian PRUTEANU, Alexandru ZANC;
  • ATACANȚI: Florin BLAJ, Gabriel FULGA, Sergiu CIOCAN, Denis GOLDA, Marcus GEORGIU;

De la primul antrenament din 2024 a lipsit motivat Cristian CHIRA, în vreme ce mijlocașul Marius CĂTINEAN se recuperează după accidentare.


Renunțăm tot mai greu la mașini. Datele arată că în România s-au înmatriculat peste 1,1 milioane de autoturisme, cu 3% mai mult decât în 2022. Jumătate din mașinile noi au fost electrice, mașinile second-hand tranzacționate local sunt în creștere constantă în ultimii 5 ani, în timp ce importul de mașini rulate este în scădere cu o treime față de 2019.

Una din nouă mașini noi, înmatriculate în 2023, a fost electrică, iar una din două a fost electrificată (full electric, mild-hybrid, hibrid plug-in și full hybrid).

Reînmatriculările (mașinile second-hand tranzacționate pe piața internă) sunt în creștere cu 7% față de anul anterior, depășind cu aproape 40.000 de unități numărul celor din 2019.

2023 este al treilea an consecutiv când numărul mașinilor second-hand tranzacționate pe plan intern a depășit 600.000 de unități.

Mașinile second-hand din import sunt în scădere constantă în ultimii 5 ani, numărul înmatriculărilor de anul acesta fiind cu 32% mai mic decât în 2019.

Valoarea mașinilor puse la vânzare pe Autovit.ro în 2023 este cu 7% mai mare față de 2022, depășind 4.3 miliarde de euro.

În 2023, prețul mediu al mașinilor postate pe Autovit.ro a fost de 18.900 de euro, în creștere cu doar 5%, față de anul trecut si cu 52% față de 2019.a