Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs aseară în județul Arad, dar s-a simțit în toată partea de VEST și NORD VEST a României.

Seismul a avut loc la adancimea de 6,4 kilometri și s-a simțit inclusiv la Dej. În județul Cluj nu au fost semnalate pagube în urma cutremurului, dar au fost zone din țară în care mai multe elemente de construcții din clădiri vechi s-au desprins și au cazut. Nimeni nu a fost rănit.

⚡⚡⚡

Trei minute. Atât a durat până când fondurile pentru programul Casa Verde regiunea Nord Vest s-au epuizat.

12 000 de persoane din cele 6 județe ale regiunii au apucat să se înscrie, cele mai multe din Bihor și Cluj. Urmează ca dosarele lor să fie analizate ,  iar după aprobare, vor primi de la stat 20 000 lei pentru a-și monta panouri fotovoltaice de 3kwh, astfel încât să își reducă facturile la curent. Aportul beneficiarilor este de 2000 lei, iar până acum, la nivel național s-au înscris 43 000 oameni.

În 9 iunie urmează înscrierile și pentru regiunile din cealaltă jumătate de țară,partea de SUD și VEST.

⚡⚡⚡

Echipa de fotbal Unirea Dej a anunțat transferul atacantului Alex Pop la Oțelul Galați, în SuperLiga României.

Alex Pop a fost golgheterul Unirii Dej, cu 9 goluri marcate, dar și unul dintre principalii pasatori (3 assist-uri). Fotbalistul născut la Buenos Aires (Argentina) – care poate evolua atât ca vârf central, cât și pe cele două benzi – a fost titular în toate cele 29 de meciuri disputate în ultimul sezon al Ligii 2.

⚡⚡⚡

Unirea Dej are un nou antrenor. Conform site-ului Liga2.ro, conducerea echipei a bătut palma cu înlocuitorul lui Dragoș Militaru , care este nimeni altul decat Dacian Nastai. Acesta a pregătit sezonul trecut retrogradata în Liga 3- Unirea Constanța. Deși a anunțat că va discuta despre proiectul după care va merge echipa de la malul mării în eșalonul inferior, fiind dispus, în primul rând, să continue la Unirea Constanța, Nastai s-a înțeles cu dejenii, mai scrie liga 2.ro.

Dacian Nastai a confirmat faptul că a ajuns la acord cu Unirea Dej și urmează să semneze în zilele următoare. Ulterior va fi prezentat oficial de club.