S-a stabilit cauza morții în cazul fostei soții al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. În urma necropsiei, medicii legiști au stabilit că femeia de 47 de ani a murit în urma infecției cu MALARIE. Camelia Tișe fusese într-o excursie în Zanzibar de unde s-a întors în urmă cu aproape 2 săptămâni. Apropiații spun că a început să aibă în ultima perioadă febră și dureri de cap, dar a considerat că este o simplă răceală. Dovada sunt medicamentele de ameliorare a simptomelor de răceală și gripa pe care polițiștii le-au găsit la vedere în casă.
Printre simptomele infecției cu malarie se află febra, frisoanele, durerile musculare sau vărsăturile, exact cele pe care le are și un bolnav de gripă sau răceală severă. Medicii spun că febra la o persoană întoarsă dintr-o zonă tropicală, indiferent de motiv, este considerată malarie până la proba contrarie. De aceea, prezența la medic la primele semne ale febrei la aceste persoane este obligatorie.
De asemenea, înainte de a călători în aceste zone, este recomandat ca persoanele să facă un tratament profilactic în scop preventiv, însă mult prea puțini turiști fac acest lucru. 15 persoane au fost internate în spital în ultima perioadă cu malarie, după ce s-au întors din Zanzibar, iar două persoane au murit din această cauză.
Igrasia și mucegaiul par a fi elemente decorative pe pereții unei săli de clasă de la Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Dej. Atât dascălii care intră la ore cât și cei din conducerea liceului privat le văd zi de zi, dar nimeni nu a luat până acum vreo măsură pentru a îmbunătăți lucrurile, se plâng cursanții. Astfel, elevii sunt nevoiți să învețe în miros de mucegai câte 5-6 ore pe zi, în condițiile în care taxele de școlarizare la liceul respectiv nu sunt deloc de neglijat.
Reprezentanții liceului privat, care funcționează în spații închiriate de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, au transmis că această situație se repetă în fiecare anotimp rece deoarece pereții nu sunt izolați. De asemenea, transmit aceștia, pereții au fost tratați cu soluții anti-mucegai, dar efectul a fost de scurtă durată.
Specialiștii confirmă că expunerea la mucegai pe termen lung poate afecta sănătatea, în special a celor cu imunitate scăzută. De la simple iritații sau alergii până la afecțiuni pulmonare, hepatice sau renale, în cazuri mai severe.
Un accident de circulație a avut loc în această dimineață pe strada 1 Mai din Dej. Șoferul unui autoturism a intrat cu viteză în curbă și a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit șoseaua și s-a răsturnat pe trotuarul de pe marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, doar un bărbat suferind răni ușoare, dar accidentul putea avea urmări tragice dacă în acel moment se afla cineva pe trotuar.
Locuitorii din zonă se plâng de mai mulți ani că în urma reabilitării șoselei, parapeții au fost înlăturați în acea curbă, iar pietonii sunt total neprotejați în acel loc. Oamenii speră ca măcar acum înainte de campania electorală, când de obicei toate lucrurile se rezolvă fugitiv, primăria să își amintească de ei și să pună înapoi parapeții înlăturați.
Inconștiență criminală a unui șofer din județul Cluj. Bărbatul a fost surprins cu aparatul radar având viteza de 119 kilometri pe oră prin localitate. Șoferul de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat concentrația de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au demarat cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. A rămas fără permis de conducere și s-a ales cu dosar penal.